VILNIAUS SENAMIESČIO VIEŠBUČIŲ RINKA

VILNIAUS SENAMIESČIO VIEŠBUČIŲ RINKA

VILNIAUS SENAMIESČIO VIEŠBUČIŲ RINKA

Nekilnojamojo turto konsultacijų įmonės „Newsec“ duomenimis, būtent 3–4 žvaigždutėmis įvertinti sostinės viešbučiai šiuo metu sulaukia didžiausio srauto klientų. Šiuo metu Vilniuje yra 19 keturiomis žvaigždutėmis įvertintų viešbučių, viso siūlančių 1.515 kambarių, ir 23 trijų žvaigždučių viešbučiai, bendrai turintys 1.393 kambarius.

Aukščiausią penkių žvaigždučių įvertinimą turi šeši sostinės viešbučiai, dviejų – dešimt, o vienos žvaigždutės vertinimą turi vienas viešbutis.

„Matome, kad ateityje tikrai praverstų dar bent keli 4 žvaigždučių viešbučiai ir gerose lokacijose, bet nebūtinai centre esantys 3 žvaigždučių konceptai“, – sako Mindaugas Kulbokas, „Newsec“ tyrimų ir analizės paslaugų grupės vadovas Baltijos šalims.

Pono Kulboko nuomone, persistengti investuojant į viešbučių verslą šiuo metu nereikėtų, tačiau vietos plėtrai apstu.

„Šis verslas perspektyvus, net jei gana rizikingas. Daug įtakos lankytojų srautams turi geopolitinė situacija, taip pat – teigiami ir neigiami padariniai, susiję su viešbučių verslu. Kiekvieną kartą reikia žiūrėti ne tik į kambarių užimtumo rodiklius, bet ir, pasinaudojus galimybėmis, kelti nuomos kainas“, – sako p. Kulbokas.

Newsec“ skelbia, kad nuo 2009 m. viešbučių Vilniuje užimtumo rodikliai sparčiai augo. Praėjusiais metais Vilniuje viešbučių užimtumas siekė 64%. Visos šalies vidurkis – 48%. Pagal šiuos duomenis Lietuvos ir Vilniaus duomenys lenkia Latviją su Estija bei jų sostines.

Taip pat Lietuvoje stabiliai auga ir iš užsienio šalių atvykstančių turistų skaičius. Nepatvirtintais 2014 m. duomenimis, viso pernai Lietuvos viešbučiuose apsistojo 1,82 mln. svečių. 62,65% jų buvo užsieniečiai. 2013 m. Lietuvos viešbučiuose viso lankėsi 1,7 mln. svečių, iš jų užsieniečių – 62,95%.

18e42153-0a74-4cd5-9a13-f1748dceabf8

“Verslo žinios”


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.