Verslas biuro priežiūrą perleidžia kitiems

Verslas biuro priežiūrą perleidžia kitiems

2017 11 02


Užsienio ir Lietuvos įmonės koncentruojasi į pagrindinę savo veiklą bei atsisako papildomų ir daug laiko reikalaujančių, su pagrindine veikla nesusijusių veiklų, tokių kaip biuro priežiūra. Modernios bendrovės biuro valdymo ir priežiūros paslaugas įsigyja iš tokių paslaugų teikime besispecializuojančių kompanijų.

 


Pasak tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų įmonės „Newsec“ Biurų centrų valdymo grupės vadovo Justo Bandzos, įmonės teikiama paslauga apima įvairias su biuro priežiūra susijusias veiklas – nuo darbo vietų įrengimo iki administratorių ir apsaugos darbuotojų samdymo. Į profesionalų rankas taip pat atiduodamas biuro aprūpinimas priemonėmis, sergančių darbuotojų pakeitimas, bendravimas su nuomotojais, komunalinių paslaugų administravimas ir daug kitų veiklų.


„Pagrindiniai paslaugos pirkėjai – užsienio kapitalo įmonės, kurios nori visą savo dėmesį koncentruoti į pagrindinę veiklą. Dėl šios priežasties kitas veiklas, kaip biuro priežiūra, jos atiduoda į profesionalų rankas. Tokiais atvejais įmonėms netenka rūpintis papildomo personalo samdymu, jo išlaikymu – tai padeda sutaupyti laiko ir pinigų. Dažnai perka paslaugas ne vienam, o keliems biurams, todėl gali pasiūlyti patrauklias kainas. Pastebime, kad pastaruoju metu susidomėjimas šia paslauga vis labiau auga“, – sako J. Bandza.


Vienas tokių pavyzdžių – JAV sveikatos apsaugos technologijų ir paslaugų kompanijos „Intermedix Corporation“ padalinio sutartis su NT konsultacijų bendrove „Newsec“. Iš pradžių prižiūrėjusi vieną pastatą, „Newsec“ šių metų spalį pasirašė sutartį ir dėl antro biurų pastato priežiūros.


Pirmasis JAV sveikatos apsaugos technologijų ir paslaugų milžinės „Intermedix Corporation“ paslaugų centras Kaune duris atvėrė dar 2014 m. pabaigoje. Nuolat besiplečianti įmonė „Intermedix Lietuva“ šiuo metu Kaune yra įsikūrusi trijuose biurų pastatuose. Spalio mėn. duomenimis, šiuose padaliniuose dirba 689 darbuotojai.


„Biuro priežiūros paslaugos poreikis atsirado norint išlaikyti techniškai bei ūkiškai tvarkingus pastatus, turėti bendrą, vientisą, specialistų įžvalgomis ir priežiūra pagrįstą aiškų pastatų priežiūros planą, suteikti darbuotojams saugią, jaukią bei patrauklią darbo aplinką. Bendradarbiaujant įsitikinome paslaugų kokybe, kompanijoje dirbančių asmenų kompetencija bei įvertinome finansinę naudą“, – teigia „Intermedix Lietuva“ biuro vadovė Sigita Volkavičienė.


Teikdama biuro valdymo paslaugą „Newsec“ atlieka ir papildomus įmonių užsakymus, pavyzdžiui, startuolių erdvei „Rise Vilnius“ teikia administravimo paslaugas, tarptautinės duomenų valdymo bendroves „Call Credit“ padaliniui Kaune papildomai perka biuro reikmenis, o įmonei „Vingės terminalas“ teikia specifinę paslaugą – kontroliuoja techninę priežiūrą atliekančią trečią šalį.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.