„Quadrum“ nuomininkams jau įrenginėjama virš 1.000 darbo vietų

„Quadrum“ nuomininkams jau įrenginėjama virš 1.000 darbo vietų

Šį pavasarį duris atversiančiame novatoriškame sostinės verslo centre „Quadrum“ iš viso dirbs apie 3.000–3.500 darbuotojų. Šiuo metu jau yra išnuomota virš 60% verslo centro ploto ir įrenginėjamos darbo vietos daugiau nei 1.000 darbuotojų.



Apie įsikūrimą verslo centre „Quadrum“ jau paskelbė tokios kompanijos kaip bankas DNB, advokatų kontora „Tark Grunte Sutkiene“, žemės ūkio bendrovė „Agrowill“, aviakompanija „Avion Express“, finansų ir nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“, informacinių technologijų įmonė „Tervezo“, vakų darželis „Vaikystės sodas“, veiks restoranai „Jurgis ir Drakonas“ ir „Sofa de Pancho“, įsikurs kepyklėlė „Thierry“, parduotuvių tinklas „Narvesen“ ir kt.



„Virš 1.000 darbo vietų jau įrenginėjama „Quadrum“ nuomininkams. Ploto proporciją vienam darbuotojui skirtingos kompanijos projektuoja savaip – nuo 10 iki 15 kv. m darbo vietai. Bendras pastato nuomojamas plotas 1 etape ya 30.000 kv. m, o 2 etape sieks dar 10.000 kv. m. Šiuo metu vyksta nemažai derybų, tad tikslų laisvą plotą įvardinti sudėtinga, bet galime pasakyti, kad nuomos sutarčių jau pasirašyta virš 60% 1 etapo ploto“, – sako Martynas Babilas, „Newsec“ Baltijos biurų paslaugų grupės vadovas. Pasak jo, verslo centre iš viso dirbs 3.000-3.500 darbuotojų, o pirmieji darbuotojai jame dirbti pradės pavasarį.



Paklaustas, kokią pridėtinę vertę dirbdami verslo centre „Quadrum“ nuomininkų darbuotojai, p. Babilas teigia užtikrintai: „Tai bus miestas mieste ir dirbantieji ras viską.“
„Apgalvoti labai skirtingi elementai – nuo infrastruktūros efektyviam darbui iki jaukių erdvių poilsiui, nuo socialinių elementų tokių kaip matomumas ir geras įvaizdis iki inovatyvių energijos taupymo technologijų. Dirbantieji čia ras viską: 5 restoranus, vaikų darželį, drabužių valyklą, sporto klubą, konferencijų sales. Galės ne tik dirbti, bet ir ieškoti įkvėpimo ne vienoje verslo centre įrengtoje meno kūrinių erdvėje. Apželdintas vidinis kiemas taip pat bus jauki vieta pertraukoms. O aukščiausios kokybės inžinieriniai sprendimai (pakeliamos grindys, šalčio sijos, išorinės automatines žaliuzės, kt.) ne tik taupo energija iki 40%, bet ir suteikia išskirtinį komfortą dirbančiajam“, – pasakoja p. Babilas.
Anot jo, taip pat bus įrengta 120 dviračių parkino vietų, dušai ir persirengimo infrastruktūra.



Keičiasi verslo modelis ir darbo aplinka



Įmonių grupės „Agrowil Group“ pagrindinėje būstinėje dirbs 45 darbuotojai, o nuomojamas plotas sieks 650 kv.m.
„Šiuo metu vykdome reikšmingą verslo transformaciją, todėl fizinis ir psichologinis darbuotojų komfortas yra labai svarbus. Kuriant naują verslo modelį komandos nariams norime sukurti kūrybiškumą skatinančią bei patogią darbo aplinką, todėl persikėlimą į modernų, šviesų, technologiškai pažangų biurą vertiname kaip galimybę sutelkti komandą ir pasirengti naujiems iššūkiams“, – sako Linas Bulzgys, „Agrowill Group“ generalinis direktorius.



Pasak jo, nuo 2015 metų visi žemės ūkio gamybos procesai mūsų grupėje atitinka ekologinio ūkininkavimo standartus, visa dirbama žemė neseniai buvo sertifikuota ekologinei žemdirbystei, todėl didelę reikšmę pasirinkimui turėjo ir tai, kad šis biurų kompleksas turės tarptautinį pastatų poveikio aplinkai vertinimo BREEAM sertifikatą.



Poreikis dirbti po vienu stogu



Advokatų kontoroje „Tark Grunte Sutkiene“ šiuo metu Vilniuje dirba 136 žmonės, kurių darbo vietos yra net trijose skirtingose sostinės senamiesčio vietose. Verslo centre „Quadrum“ advokatų kontora užims 2.000 kv. m plotą.



„2014 m. rugsėjo mėnesį, po susijungimo, mums jau kuris laikas tenka dirbti net iš trijų skirtingų biurų. Tai tikrai nėra patogu, tad nusprendėme situaciją keisti iš esmės ir pradėti naują kontoros gyvavimo etapą nuo naujų modernių patalpų dešiniajame Neries krante“, – sako Eugenija Sutkienė, advokatų kompanijos vadovaujančioji partnerė.



Pasak jos, sprendimas persikelti būtent į „Quadrum“ esą nebuvo spontaniškas.
„Rinktasi ir svarstyta gana ilgai, mąstyta ir apie patalpas senamiestyje, tačiau šiuo metu įsikūrę pačioje Vilniaus širdyje puikiai jaučiame senamiesčio pulsą ir darosi akivaizdu, kad senamiestis pamažu tampa rekreacine ir reprezentacine miesto zona, iš kurios verslas pastebimai traukiasi“, – pažymi p. Sutkienė.


Po vienu stogu keliasi dirbti ir didžiausią „Quadrum“ plotą užimsiantis bankas DNB. Naujoje pagrindinėje banko buveinėje dirbs apie 700 darbuotojų, kurių darbo vietos bus perkeltos iš trijų skirtingų sostinės vietų. Pasikeis ne tik banko lokacija, bet ir darbo principai.



Elvinos Nagelytės-Boboriko, DNB banko Personalo tarnybos vadovės, teigimu, keičiant darbo organizavimo kultūrą labai svarbu įsivardinti aiškų tikslą, ko tuo pokyčiu siekia organizacija.



„Šiuo pokyčiu mes siekiame naujo klientų aptarnavimo standarto ir komandos bendradarbiavimo greičiau priimant sprendimus. Todėl turime būti lankstūs, atviri, skaidrūs ir puoselėti lygiavertiškumą bei ekologinę pusiausvyrą. Todėl kai kurie mūsų darbo principai keičiasi iš esmės.“, – sako p. Nagelytė-Boboriko.



Sutarčių pabaiga – proga atsinaujinti



Aviakompanija „Avion Expres“ planuoja užimti apie 1.000 kv. m „Quadrum“ ploto ir didesnio biuro paieška susijusi su dviem priežastimis – įmonė plečiasi bei šiemet baigiasi jos biuro nuomos sutartis kitame verslo centre.



„Mūsų kompanija plečiasi: šiuo metu „Avion Express“ dirba per pusšimtį darbuotojų, tačiau dvejų metų laikotarpiu šis skaičius padvigubės“, – įsitikinęs Aleksei Lupitski, „Avion Express“ generalinis direktorius. Be to, pasak jo, esama nuomos sutartis baigs galioti 2016 m. ir tai paskatino leistis į naujų patalpų paiešką.



Tos pačios priežastys lėmė ir „Newsec“ sprendimą persikelti į „Quadrum“.
„Visų pirma, ieškojome didesnių ir modernių patalpų savo biurui, nes plečiame veiklą, didėja komanda, o dabartinio biuro nuomos sutartis kaip tik baigiasi. Be to, siekiame, kad darbuotojai turėtų itin kokybišką darbo erdvę strategiškai patogioje ir patrauklioje vietoje“, – teigia Ugnius Meidus, „Newsec“ generalinis direktorius Baltijos regione.



Pasak jo, tarptautiniu lygiu sertifikuota darbo erdvė, naujausi ne tik energiją tausojantys, ekonomiškai efektyvūs, bet ir socialiai patrauklūs technologiniai bei architektūriniai sprendimai puikiai dera su įmonės vertybėmis tiek darbuotojų, tiek ir klientų atžvilgiu.



Straipsnio šaltinis: www.vz.lt

Nuotraukos autorius – Vladimir Ivanovas (VZ)

 


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.