Pirmajame „Luminor“ NT aukcione parduota 14 objektų už daugiau nei 1 mln. eurų

Pirmajame „Luminor“ NT aukcione parduota 14 objektų už daugiau nei 1 mln. eurų

Nekilnojamojo turto (NT) aukcione už daugiau nei 1,18 mln. Eurų, neįskaitant PVM, parduota keturiolika „Luminor bank AS“ bankui ir įmonių grupei priklausančių nekilnojamojo turto objektų. Banko aukcioną organizavo tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“. Antras „Luminor bank AS“ priklausančių nekilnojamojo turto objektų aukcionas planuojamas birželio mėnesį.

Aukcione parduoti trys objektai, kuriuose buvo įsikūrę ar dar veikia Luminor banko skyriai. Brangiausiai, už daugiau nei 423 tūkst. eurų buvo parduotas 885 kv. m ploto administracinis pastatas Šiaulių senamiestyje, Dvaro g. 96. Alytaus centre, Pulko g. 5, už 300 tūkst. eurų parduotos 863 kv. m ploto administracinės patalpos. Taip pat parduotas 438 kv. m užimantis pastatas prof. S. Ušinsko g. 24, Pakruojyje – už jį pirkėjas pasiūlė 77 tūkst. eurų.

Pirkėjai taip pat aktyviai domėjosi žemės sklypais – buvo parduoti 6 žemės sklypai – du Vilniuje, V. Čarneckio gatvėje; du Vilniaus rajone – Dūkštelių ir Pavilionių kaimuose; ir du Klaipėdos rajone – Trušelių ir Bruzdeilyno kaimuose. Aukciono metu buvo parduoti ir du gyvenamieji namai – Katkuose, Kretingalės rajone ir Likiškėliuose, Alytaus rajone. Taip pat buvo nupirktas butas, esantis Kaune, Vaižganto g. 14.

Anot Jurgitos Šilaikytės, „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovės, antrame banko aukcione bus pasiūlyta panašių į šio aukciono metu parduotus objektus: „Šiauliuose parduotos banko patalpos pasižymėjo išskirtine lokacija bei labai gera būkle – panašių objektų centrinėse miestų ir miestelių lokacijose, pritaikytų administracinei veiklai, su įrengtais kabinetais, klientų aptarnavimo salėmis, kondicionieriais, vaizdo stebėjimo sistemomis, apsaugos bei priešgaisrine sistemomis, dar pasiūlysime ir kituose miestuose. Taip pat dar turime ir įvairios paskirties NT objektų regionuose, kurie laukia savo pirkėjų – kadangi kainų intervalas yra platus, sau tinkamą objektą gali rasti tiek fiziniai asmenys, ieškantys turto sau, tiek verslininkai, kuriuos domina geros kokybės turtas miesto centre.“

Likusį parduodamų „Luminor“ banko objektų portfelį sudaro: administracinės paskirties pastatai, gamybinis kompleksas, įvairios paskirties žemės sklypai ir masyvai, sodybos, gyvenamieji namai. Turtas yra išsidėstęs visoje Lietuvoje – 28 savivaldybių teritorijoje. Daugiausia aukcione siūlomų objektų – pajūryje, Vilniaus ir Šiaulių regionuose. Žemiausia parduodamo objekto kaina siekia 575 eurų, o aukščiausia – 1,215 mln eurų.