NUOSAVYBĖS REVOLIUCIJA

NUOSAVYBĖS REVOLIUCIJA

NUOSAVYBĖS REVOLIUCIJA

Koja kojon su tendencijomis privalantis žengti verslas jau kurį laiką dažniau renkasi nekilnojamojo turto nuomą nei nuosavybę. Mindaugas Kulbokas, „Newsec“ Rinkos tyrimų ir analizės paslaugų grupės vadovas, tikina, kad įtemptos konkurencijos sąlygomis, kai vienais metais įmonė gali išsiplėsti, o kitais — susitraukti iki minimumo, apie nekilnojamojo turto įsigijimą saugiau net negalvoti.

„Tai akivaizdu telekomunikacijų srityje, šios rinkos žaidėjai tiesiog spiečiasi aplink tuos pačius klientus. Tarkime, šiandien mano įmonėje dirba tūkstantis darbuotojų. Bet IT technologijos plėtojasi taip sparčiai, kad po metų jų gali likti tik 500. Jei aš šiemet įsigijau patalpas, ką kitais metais darysiu su viršpločiu?“ — iliustruoja pašnekovas

Nuoma verslui, anot pašnekovų, patrauklesnė ir dėl didesnio lankstumo, t. y. galimybės sumažinti patalpų plotą ar jį išplėsti, nesijaudinti dėl turto vertės svyravimų, derėtis dėl kainos, turėti galimybę verslą perkelti ten, kur yra vartotojai, o susiklosčius ypatingai situacijai — netgi nutraukti nuomos sutartį.

„Prestižinė ar gera vieta biurui labai greitai gali keistis, todėl kintant miesto struktūrai bendrovei saugiau pasilikti teisę greitai persiorientuoti“, — mano M. Kulbokas.

“Verslo žinios”

Plačiau skaitykite čia