„NT Valdų” aukcione trys dešimtys objektų už beveik 38 mln. eurų

„NT Valdų” aukcione trys dešimtys objektų už beveik 38 mln. eurų

Gegužės pradžioje itin sėkmingai įvykusį „Lietuvos energijos“ nekilnojamojo turto aukcioną keičia naujas kvietimas domėtis parduodamu energetikos įmonių grupės turtu. Vienuoliktajame grupei priklausančių „NT Valdų“ aukcione bus parduodama 30 objektų, bendra objektų pradinė pardavimo kaina – 37,8 mln. eurų, įskaitant PVM. Objektų pradinė kaina svyruoja nuo 52 tūkst. iki 5 mln. eurų, įskaitant PVM. Aukcionas vyks birželio 22 d., jį organizuoja tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“.

„Įsibėgėję „Lietuvos energijos“ nekilnojamojo turto pardavimo aukcionai sulaukia vis didesnio investuotojų dėmesio. Strateginis sprendimas atsisakyti nepagrindinių veiklų atneša pamatuojamos naudos: jau pardavėme 57 objektus už daugiau kaip 24 mln. eurų, įskaitant PVM, ir planuojame uždirbti daugiau kaip 3,5 mln. eurų pelno, kurį investuojame į energetikos projektus“, – teigia „Lietuvos energijos“ finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas.

Birželį vyksiančiame aukcione siūlomi 5 nauji objektai, kuriuos dabar nuomojasi Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Kretingos, Kupiškio, Anykščių, Jurbarko ir Akmenės rajonuose. „Parduodami objektai yra patrauklūs investuotojams, ieškantiems patikimų nuomininkų ir aukštos investicinės grąžos – skirtingų apskričių Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos yra pasirašiusios patrauklias ir ilgalaikes nuomos sutartis. Objektų pradinės kainos svyruoja nuo 229 iki 710 tūkst. eurų, įskaitant PVM, o galimybė objektus įsigyti atskirai atveria duris platesniam investuotojų ratui. Pastatai taip pat turėtų dominti smulkiuosius verslininkus, ieškančius patalpų plėtrai“, – sako „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė Jurgita Šilaikytė.

Net dvylikos iš trisdešimt parduodamų objektų kaina viršija 1 mln. eurų, įskaitant PVM. Didžiausia pradine kaina – 5,1 mln. eurų, įskaitant PVM – įvertintas poilsio centras „ORO Dubingiai“ Molėtų rajone ir 5 mln. eurų, įskaitant PVM, įvertintas pastatų kompleksas, išsidėstęs Smolensko g. 1, 3 ir 5 bei Panerių g. 45A, Vilniuje.

„Parduodami objektai išsidėstę dvidešimtyje Lietuvos savivaldybių, kuriuose dažnu atveju buvo įsikūrę „Lietuvos energijos“ įmonių grupės klientų aptarnavimo centrai. Vertingiausi objektai didmiesčiuose yra įsikūrę centrinėse miestų dalyse arba sparčiai augančiuose mikrorajonuose ir pasižymi aukštomis konversijos galimybėmis. Kurortiniuose miesteliuose esantys objektai yra arba veikiantys ir generuojantys nuolatines pajamas, arba gali būti išvystomi į gyvenamosios paskirties objektus“, – sako J. Šilaikytė.

Gegužės 4 d. įvykęs dešimtasis „NT Valdos“ aukcionas buvo vienas sėkmingiausių per daugiau nei dvejus metus, todėl susidomėjimo tikimasi ir šį kartą. Aukcione objektų pardavimo kaina, lyginant su pradine kaina, išaugo daugiau kaip 47 proc.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.