NAUJŲ BIURŲ PASIŪLA VIENA NEVAIKŠTO

NAUJŲ BIURŲ PASIŪLA VIENA NEVAIKŠTO

NAUJŲ BIURŲ PASIŪLA VIENA NEVAIKŠTO

„Newsec“ naujausioje NT rinkos apžvalgoje pažymi, kad Vilniaus biurų ploto pasiūla š. m. pabaigoje iš viso pasieks 406.000 kv. m, tačiau nuomos kainos, nors atidaroma naujų biurų, š. m. antrą pusmetį dar augs 2% – nuo šiuo metu galiojančių 14–15,5 Eur/ kv. m. Nuomos kainos turėtų stabilizuotis tik kitąmet, atidarius naujų biurų pastatų.

„Newsec“ specialistai teigia, kad kainos ėmė didėti š. m. I pusmetį dramatiškai (nuo 5% iki 2,1%) sumažėjus laisvam plotui aukščiausios kategorijos (A klasės) lygio biuruose, į kuriuos ir taiko tarptautinės bendrovės. Lietuva, pasižyminti santykinai dideliu socialinių mokslų studentų skaičiumi ir gabumu kalboms, išlieka patraukli vieta steigti paslaugų centrus. IL duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį paskelbta apie 4 šio tipo projektus. „Barclays“ ir „Danske Bank“ plėtros projektų, šiemet naują finansinių ir buhalterinių paslaugų bei klientų aptarnavimo centrą įsteigė suomių techninio pluošto gamintoja „Ahlstrom“. Kreditų valdymo įmonė „Lindorff“, Lietuvoje veikianti nuo 2002 m., taip pat apsisprendė steigti didelį paslaugų centrą.

IL to nepatvirtina, tačiau dar šiemet apie savo atėjimą į Lietuvą gali paskelbti JAV draudimo milžinė AIG. VŽ žiniomis, bendrovės atstovai šiuo metu formuoja komandą, ieško patalpų korporacijos paslaugų centrui Vilniuje.

Visą straipsnį skaitykite vz.lt


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.