Naujame „Luminor“ NT aukcione – iki 50 proc. sumažintos kainos ir nauji objektai

Naujame „Luminor“ NT aukcione – iki 50 proc. sumažintos kainos ir nauji objektai

Per mažiau nei pusmetį „Luminor bank AS“ banko ir įmonių grupei priklausančių nekilnojamojo turto (NT) objektų aukcionuose parduota daugiau nei 70 proc. siūlyto portfelio. Bankas toliau tęsia objektų pardavimus – vakar prasidėjo registracija į penktąjį aukcioną, kurį organizuoja tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“. Lapkričio 18 d. įvyksiančiame aukcione bus parduodama 20 objektų, kurių pradinės kainos buvo sumažintos 15-50 proc. Bendra objektų kaina viršija 1,6 mln. eurų (neįskaitant PVM).

„Banko parduodamų objektų geografija ir turto paskirtis labai įvairi, tačiau labiausiai aukciono objektai turėtų sudominti sklypo ar buto sau ieškančius pirkėjus, o taip pat investuotojus, kuriuos domina saugi ir ilgalaikė investicija. Tarp vertingiausių aukcione siūlomų objektų – erdvios, pačiuose miestų centruose esančios patalpos, kurias galima pritaikyti biurams ar prekybos patalpoms, o jų lokacijos yra patrauklios dėl didelių žmonių srautų aplinkui“, – akcentuoja „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė Jurgita Šilaikytė.

Vieni vertingiausių aukciono objektų – plačias pritaikymo galimybes turintys keturi administracinės paskirties pastatai, kuriuose anksčiau veikė „Luminor“ klientų aptarnavimo skyriai. Brangiausias iš jų – 354 tūkst. eurų įvertintas, 1 tūkst. kv. m ploto, 1930 metais statytas istorinis, išskirtinės architektūros banko pastatas Respublikos g., Panevėžyje. 220 tūkst. eurų prašoma už 1,2 tūkst. kv. m ploto 1933 metais statytą buvusį banko pastatą Utenoje, J. Basanavičiaus g.

Dar vienas administracinės paskirties objektas siūlomas Švenčionyse, Gedimino g. įsikūręs 98,9 tūkst. eurų kainuojantis 715,4 kv. m objektas, parduodamas su garažu ir dviem ūkiniais pastatais. Mažiausia pradinė kaina iš tokio tipo objektų yra nustatyta už buvusį banko pastatą Molėtuose, Vilniaus g. – už jį prašoma 61 tūkst. eurų.

Brangiausias objektas – sklypų masyvas Vilniuje

Brangiausias aukciono objektas – Mažuosiuose Gulbinuose, Vilniaus mieste, 5,4 hektarų užimantis 57 žemės sklypų masyvas, kuris parduodamas 14 proc. sumažinta pradine kaina – už 490 tūkst. eurų.

„Pradinė kaina už šio objekto arą siekia vos 907 eurus. Pagal patvirtintą detalųjį planą čia numatyta mažaaukščių, vieno-dviejų aukštų statinių statyba. Vienas didžiausių šio sklypų masyvo privalumų – greta esančios žaliosios zonos – ežerai ir miškai. NT plėtros ir gamtos kaimynystės aspektai užtikrina ypač saugią investiciją – ilgalaikėje perspektyvoje tokių sklypų vertė niekada nenukrenta“, – pastebi J. Šilaikytė.

12-ka skirtingo potencialo žemės sklypų

Iš viso aukcione siūloma 12 žemės sklypų ar jų masyvų. Du iš jų – Vilniaus rajone, Kriaučiūnų gatvėje esantys sklypai. Pirmasis – 0,77 ha su gyvenamuoju namu ir pagalbiniais pastatais parduodamas už 15,3 tūkst. eurų. Už antrąjį – 0,55 ha žemės sklypą su pradėtais statyti statiniais – gyvenamuoju namu, dirbtuvėmis ir ūkio pastatu – prašoma tokia pat suma.

Už panašią kainą aukciono dalyviai gali įsigyti Grigaičių kaime, Pavilnyje esantį 4 ha žemės ūkio paskirties sklypą. Kiek brangiau – už 28,4 tūkst. eurų – netoli Vilniaus, Maišiagalos seniūnijoje siūlomas 1,4 ha žemės sklypas su dviem 2008 metais pradėtais statyti pastatais. Tuo tarpu Riešės kaime pirkėjų laukia ir pats pigiausias aukciono objektas, 5 tūkst. eurų kainuojantis 0,78 ha žemės ūkio paskirties sklypas.

Saugi investicija į ateitį sklypo vystymui savo reikmėms arba rekreacinėms veikloms yra Šiaulių rajone, Dainų kaime esantys gyvenamosios paskirties sklypai, kurių bendras plotas – 0,4 ha. Šio objekto kaina siekia vos 7,9 tūkst. eurų. Dainų kaime, Bičiulių g. yra ir kitas aukcione siūlomas objektas keturi 0,4 ha ploto besiribojantys žemės sklypai. Objekto kaina – 6,3 tūkst. eurų. Dar vienas žemės sklypas siūlomas Rusnėje, Pakalnės g., šalia upės – jo plotas siekia 0,25 ha, o kaina – 5,5 tūkst. eurų.

Pirmą kartą aukcione – objektai Marijampolės centre

Pirmąkart aukcione siūlomi trys besiribojantys komercinės paskirties žemės sklypai Marijampolės centre, šalia geležinkelio. Vertingiausias – už 118,2 tūkst. eurų parduodamas Sasnavos g. esantis 0,8 ha ploto žemės sklypas. Anot J. Šilaikytės, šis sklypas tinkamas prekybai, sandėliavimui ar kitai komercinei veiklai vystyti, kadangi sklypas yra 5 min. atstumu iki centro ir daug kitų komercinių objektų.

Kiek pigiau siūlomi besiribojantys 0,25 ha ploto žemės sklypai Pavasario ir Gluosnių gatvėse – jų pradinės kainos – po 37,3 tūkst. eurų. Šie sklypai ypač patrauklūs individualaus būsto statyboms – jie yra gyvenamuosiuose rajonuose su patogiu susiekimu.

Suvalkijos sostinėje aukciono metu bus pasiūlyti trys paskutiniai banko portfelyje esantys butai Kosmonautų ir Užtvankos gatvėse 2009 m. statytuose namuose. Butų dydis svyruoja apie 66 kv. m, o kaina – nuo 23,9 iki 25,1 tūkst. eurų.

Klaipėdos rajone, Kinčių kaime, parduodamas 419,8 kv. m ploto pagalbinis ūkio pastatas, kurį galima pritaikyti dvibučiui gyvenamajam namui. Pastato kaina – 11 tūkst. eurų.

J. Šilaikytė pastebi, kad aukcione parduodami objektai yra išsidėstę 11 Lietuvos savivaldybių, todėl investuotojai, ne tik iš didžiųjų miestų, bet ir daugumos Lietuvos regionų, ras juos dominančių investavimo galimybių.

Registracija į aukcioną tęsis iki lapkričio 15 dienos.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.