„NEWSEC“ TARPININKAVO PARDUODANT verslo centrą „North Star“

„NEWSEC“ TARPININKAVO PARDUODANT verslo centrą „North Star“

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ tarpininkavo parduodant verslo centrą „North Star“ augančiame sostinės verslo rajone Šiaurės miestelyje. Objektą, priklausantį „Investicijų valdymas „Prosperus“ valdomam NT fondui, už 20,75 mln. eurų įsigijo NT fondas „Baltic Horizon Fund“. Tai didžiausias B klasės biurų segmento sandoris Baltijos šalyse ir antrasis „Baltic Horizon Fund“ B klasės biuro įsigijimas Vilniuje šiemet.

2009 m. pastatyto B klasės verslo centro „North Star“ bendras plotas siekia 10,8 tūkst. kv. m. Objektas yra Ulonų g., tarp intensyvių Kalvarijų ir Kareivių gatvių, o šioje teritorijoje pastaruoju metu sparčiai vystomi komercinio NT projektai. Vos kilometro atstumu nuo parduoto objekto šiuo metu veikia apie 15 verslo centrų. Tarp jų – didžiausias Vilniuje biurų parkas „Technopolis“, multifunkcinis „Ogmios miestelis“, planuojamas naujas biurų kompleksas P. Lukšio gatvėje. Aplink „North Star“ vystoma komercinė veikla masina investuotojus ir diktuoja sėkmę NT projektų plėtrai šioje lokacijoje.

„Šiais ir praėjusiais metais buvome susikoncentravę į nuomos sutarčių pratęsimą ir patalpų atnaujinimą, tad džiugu, kad fondui įžengus į turto realizavimo periodą, rinka ir pirkėjas teigiamai įvertino mūsų darbą bei mūsų valdomą verslo centrą. Šio sandorio dėka realizuojame 2014 m. įsigytą verslo centrą ir taip patvirtiname nekilnojamojo turto fondų veiklos modelį, kada praėjus 5 metams investuotojams sugrįžta investuota suma ir grąža. Profesionalios komandos dėka pasiekėme ir net viršijome užsibrėžtus fondo grąžos tikslus. Taip pat šiai dienai bendrovė valdo du NT fondus ir artimiausiu metu pristatys naują investavimo galimybę“ – teigia Gediminas Baltakis, „Investicijų valdymas Prosperus“ vadovas.

„Džiaugiamės galėdami įtraukti „North Star“ verslo centrą į savo valdomą biurų portfelį Vilniuje ir taip stiprinti fondo pozicijas Baltijos biurų segmente“, – sako Tarmo Karotam, „Baltic Horizon Fund“ valdytojas.

Pasak pardavėją konsultavusios bendrovės „Newsec“ Investicinių sandorių grupės vadovo Baltijos šalyse Andriaus Švolkos, tai didžiausias B klasės biurų segmento sandoris Baltijos šalyse bei antrasis per pastarąjį mėnesį sudarytas stambus komercinio NT sandoris šiame sostinės rajone: „Šio objekto pardavimas pademonstravo, kad investuotojai neapleidžia B klasės biuro segmento ir investuoja į NT įvairiose miesto dalyse. Tokį pasirinkimą diktuoja Vilniaus nuomininkai – čia dominuoja ne tik naujai ateinančios tarptautinės įmonės, bet aktyviai plečiasi ir jau įsitvirtinę nuomininkai.“

Ekspertas pastebi, kad verslo centras „North Star“ yra antrasis „Baltic Horizon Fund“ B klasės biuro įsigijimas Vilniuje šiemet. „Ankstesnis NT fondo pirkinys – šių metų pradžioje duris atvėręs „Duetto II“ Viršuliškėse. Abu centrai turi inkarinius nuomininkus iš viešojo sektoriaus – „Duetto II“ įsikūrę „Vilniaus vandenys“, o „North Star“ – Valstybinė mokesčių inspekcija. Šių verslo centrų įsigijimas demonstruoja pasitikėjimą B klase ir viešojo sektoriaus nuomininkais, kurie garantuoja pastovias pajamas dėl sudarytų ilgalaikių nuomos sutarčių“, – vardija A. Švolka.

„Investicijų valdymas „Prosperus“ valdomą NT fondą atstovavo advokatų kontora „Cobalt“, „Baltic Horizon Fund“ – advokatų kontora „Walless“.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.