Nekilnojamojo turto rinkos dalyviai 12 mėnesių laikotarpyje tikisi rinkos atsistatymo

Nekilnojamojo turto rinkos dalyviai 12 mėnesių laikotarpyje tikisi rinkos atsistatymo

Žurnalas „PropertyEU“ praeitą savaitę atlikęs Europos nekilnojamojo turto profesionalų apklausą pastebi, kad 75 proc. NT rinkos dalyvių tikisi, kad rinka į buvusias vėžes sugrįš dvylikos mėnesių laikotarpyje. Apklausoje dalyvavusi tarptautinė nekilnojamojo turto bendrovė „Newsec“ ir lygiagrečiai apklaususi Lietuvos NT rinkos dalyvius pastebi, kad Lietuvos ir Europos apklausos rezultatai iš dalies sutampa.

Pasak „Newsec“ analizės ir tyrimų grupės vadovo Baltijos šalyse Mindaugo Kulboko, Lietuvos NT rinkos dalyviai, panašiai kaip ir visoje Europoje, rinkos atsigavimo tikisi 12 mėnesių laikotarpyje. Ir nors tam tikro optimizmo tarp apklausos dalyvių netrūksta, tačiau didžiausią susirūpinimą rinkos dalyviams kelia tokie klausimai kaip: žmonių nedarbas ir mažėjančios jų galimybės susimokėti būsto nuomą, apsunkinta vertinamų objektų apžiūra, nevykstantys ar sustoję investiciniai sandoriai, NT projektų finansavimo klausimai, nuomos sutarčių sąlygų nesilaikymas, NT turto likvidumas ir valstybės politika ekonomikos atsigavimo klausimu.

Daugiau informacijos rasite „Newsec“ video interviu su analizės ir tyrimų grupės vadovo Baltijos šalyse M. Kulboku.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.