„Luminor“ NT aukcione – administraciniai bankų pastatai ir patrauklūs sklypai vystytojams

„Luminor“ NT aukcione – administraciniai bankų pastatai ir patrauklūs sklypai vystytojams

Prasidėjo registracija į ketvirtą „Luminor bank AS“ bankui ir įmonių grupei priklausančių nekilnojamojo turto objektų aukcioną, kurį organizuoja tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“. Rugsėjo 26 dieną įvyksiančiame aukcione parduodamų 26 objektų bendra kaina viršija 3 mln. eurų (neįskaitant PVM). Tiesa, brangiausių trijų parduodamų objektų kaina sudaro daugiau nei pusę šios sumos, o kai kurie iš jų šįkart siūlomi sumažintomis kainomis – dalis jų net 15 proc. Be to, yra galimybė norimą objektą įsigyti ir nelaukiant aukciono pradžios.

Pats vertingiausias aukciono objektas – 2007 m. rekonstruotas 4650 kv. m ploto gamybinės paskirties kompleksas, esantis Lingailių g. 5, Šiauliuose, kuris yra pritaikytas gamybinei veiklai su administracinėmis ir sandėliavimo patalpomis.

„Pramoniname kvartale šalia Rėkyvos ežero esančio komplekso vieno kvadratinio metro kaina siekia vos 155 eurus (neįskaitant PVM) – statyti tokio tipo naują pastatą kainuotų daugiau. Be to, dėl gero suplanavimo objektą galima lengvai pritaikyti savo poreikiams. Tai puiki investicija ir dėl to, kad objektas išnuomotas ir generuoja nuolatinį pinigų srautą“, – privalumus vardija Jurgita Šilaikytė, „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė.

Taip pat vienas iš aukcione brangesnių siūlomų objektų yra 1000 kv. m bendro ploto rekreacinės paskirties objektas vaizdingoje vietoje Molėtų rajone, vos valanda automobiliu nuo Vilniaus. Poilsio namai su teniso kortais yra šalia Siesarties ežero ir Mindūnų apžvalgos bokšto, parduodami už 313 tūkst. eurų (neįskaitant PVM) pradinę kainą.

Parduodami ir administraciniai pastatai, ir naujos statybos butai

Pirkėjams bus pasiūlyti ir dar keli administracinės paskirties, komercinei veiklai tinkantys pastatai įvairių šalies miestų centrinėse vietose. Patraukliausia kaina bus pasiūlytas buvęs banko pastatas Molėtuose, Vilniaus g. 47, kuris yra parduodamas už 72 tūkst. eurų (neįskaitant PVM) pradinę kainą. Geroje Švenčionių vietoje, Gedimino g. 5, įsikūręs 116 tūkst. eurų (neįskaitant PVM) kainuojantis 715,43 kv. m administracinis pastatas su garažu ir dviem ūkio pastatais.

Taip pat parduodamas ir 1234,90 kv. m ploto 1933 metais statytas buvęs banko pastatas su garažu Utenoje, J. Basanavičiaus g. 61, kurio kaina siekia 259 tūkst. eurų (neįskaitant PVM). Brangiausias iš jų – 393 tūkst. eurų (neįskaitant PVM) kainuojantis 1930 metais statytas istorinis, išskirtinės architektūros 1021,13 kv. m banko pastatas Respublikos g. 56, Panevėžyje.

Kaip teigia „Newsec“ atstovė, didelę dalį aukcione parduodamo turto sudaro ir gyvenamosios paskirties objektai Vilniuje bei Marijampolėje.

Aukcione bus pasiūlytas erdvus, 107 kv. m ploto trijų kambarių išskirtinis butas šalies sostinės Žirmūnų mikrorajone, M. Katkaus g. 5A. Jis yra viršutiniame pastato aukšte, tad pro langus atsiveria vaizdinga panorama. Pradinė buto kaina – 120 tūkst. eurų (neįskaitant PVM). Tuo tarpu didžiausiame Suvalkijos mieste bus siūlomi net keturi butai Kosmonautų ir Užtvankos g. 2009 m. statytuose namuose. Jų dydis svyruoja nuo 60,8 iki 67,47 kv. m, o kaina – nuo 25,1 iki 27,8 tūkst. eurų (neįskaitant PVM).

Sklypai vystytojams

Aukciono dalyvių laukia ir skirtingo dydžio žemės sklypų ir jų masyvų, tinkamų gyvenamosios paskirties projektų vystymui, nuosavų namų statybai.

Vienas iš tokių – prie Žaliųjų ežerų įsikūrusiuose Mažuosiuose Gulbinuose, Vilniuje, esantis 5,4 ha dydžio 57 žemės sklypų masyvas. Tai sparčiai auganti, viena paklausiausių gyvenviečių Vilniuje, kur vieno aro kaina aukcione siekia tik 1000 eurų (neįskaitant PVM). Beje, šioje teritorijoje pagal patvirtintą detalųjį planą jau numatyta mažaaukščių statinių statyba.

„Vos už kelių kilometrų nuo Mažųjų Gulbinų galima rasti visą reikiamą miesto infrastruktūrą: mokyklas, darželius, gydymo įstaigas, prekybos centrus ir t. t. Tad ši vieta yra itin patraukli dirbančiam mieste, bet norinčiam gyventi ramioje, apsuptoje gamtos vietoje“, – apie objektą kalba J. Šilaikytė.

Panašus, bet kur kas mažesnis toje pačioje gyvenvietėje parduodamas objektas gyvenamųjų namų statybai – Butigeidžio g. esantis beveik 1,5 ha 14 žemės sklypų masyvas su detaliuoju planu. Patraukli ir objekto kaina, kuri siekia vos 816 eurų (neįskaitant PVM) už arą.

Šiame aukcione siūlomų gyvenamiesiems namams statyti tinkamų žemės masyvų yra ir kitose Lietuvos vietose. Pavyzdžiui, Vakarų Lietuvoje siūlomas Vakaro g. 4, Palangoje esantis 1,06 ha ploto žemės sklypas. Taip pat – 26 sklypų masyvas Klaipėdos rajono Dargužių kaime, kurio sklypų plotai svyruoja nuo 17 iki 81 a, o bendras plotas siekia 6 ha. Šių dviejų objektų kaina – atitinkamai 45 ir 42 tūkst. eurų (neįskaitant PVM).

Dar du objektai – šalia Šiaulių esančiame Dainų kaime. Vienas jų sudarytas iš trijų žemės masyvų, kurių bendras plotas – 1,19 ha, kitas – iš keturių, 0,43 ha bendro ploto. Abiejų parduodamų objektų kaina nesiekia nei 10 tūkst. eurų (neįskaitant PVM).

Pasak J. Šilaikytės, šiame aukcione parduodamo nekilnojamojo turto kainos yra tikrai patrauklios. Objektai, kurie bus pasiūlyti aukcione, yra likusi NT portfelio dalis – per prieš tai vykusius tris aukcionus buvo parduotas 41 objektas už 4,24 mln. eurų (neįskaitant PVM)“, – aukcionų rezultatus vertina „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė.

Registracija į aukcioną tęsis iki rugsėjo 25 dienos.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.