Verslo centre „Uptown Park“ – pirmasis nuomos sandoris

Verslo centre „Uptown Park“ – pirmasis nuomos sandoris

Tarptautinė nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų įmonė „Newsec“ sudarė pirmąjį nuomos sandorį UAB „Vilbra“ vystomame verslo centre „Uptown Park“.

Vilniaus Naujamiestyje, Švitrigailos gatvėje statomame verslo centre įsikurs JAV kapitalo bendrovė „Bentley“. Ši įmonė – viena pirmųjų užsienio IT bendrovių, atidariusių savo padalinį Lietuvoje. Verslo centre 250 darbuotojų turinti įmonė įsikurs 2.700 kv. m plote – užims visą aukštą.

„Dabartinis bendrovės biuras yra išsidėstęs per kelis aukštus, tačiau jau kurį laiką bendrovė ieškojo galimybės dirbti vienoje erdvėje. Užsienio kapitalo įmonei taip pat buvo svarbu, kad verslo centras turėtų patogų susisiekimą su Vilniaus oro uostu ir būtų netoli Senamiesčio. UAB „Vilbros“ projektas galėjo pasiūlyti kliento poreikius atitinkančius sprendimus: šis projektas išsiskiria savo patrauklia lokacija – Naujamiestyje išties nėra daug naujų biurų projektų. Jis taip pat pasiūlė didelį, vieno aukšto plotą – 2.700 kv. m, kas Vilniuje yra reta, tačiau labai svarbu įmonėms, norinčioms užtikrinti maksimalią komunikaciją tarp darbuotojų ir kurti vieningą organizacijos kultūrą“, – komentuoja Jurgita Šilaikytė, „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė.

Anot jos, Vilniuje 2018 m. pabaigoje B klasės biurų vakansijos rodiklis sumažėjo iki 2,8 proc. Šiam procentui nuolatos mažėjant, atsižvelgdami į augančią paklausą NT vystytojai aktyviai didina aukštos B klasės biurų plėtrą mieste.

„UAB „Vilbra“ vieni iš pirmųjų pastebėjo neužpildytą nišą ir tuo pasinaudojo naujo projekto įgyvendinimui populiariame Naujamiesčio rajone. Šis projektas yra B+ klasės, jis pasižymės pažangiomis, pagal naujausias tendencijas įrengtomis ir funkcionaliai išplanuotomis patalpomis.

„Uptown Park“ verslo centro lokacija šalia miesto centro ir pakeliui į oro uostą užtikrins žemesnius biuro patalpų nuomos kaštus ir mažesnes automobilių spūstis“, – teigia J. Šilaikytė.

Planuojamas parkas

„Atsinaujinantis Naujamiestis jau kuris laikas yra geidžiamas ir madingas mikrorajonas tarp jaunų profesionalų ne tik gyvenamųjų būstų, bet ir biurų segmente. Pastaraisiais metais pastebimas akivaizdus komercinis pagyvėjimas bei gyventojų augimas šiame rajone, todėl natūralu, kad Naujamiesčiu vis labiau domisi modernios technologijų ir užsienio kapitalo bendrovės“, – teigia V. Brajis, projektą vystančios UAB „Vilbra“ vadovas.

Kalbėdamas apie vystomą verslo centrą jis akcentuoja, kad pastatas pasižymi patraukliu išplanavimu, kuris leis visiems darbuotojams turėti dienos šviesą, taip pat uždaru kiemu su želdiniais, kuriame įmonės galės organizuoti renginius, o darbuotojai – pailsėti gryname ore šiltuoju metų laiku. Po pastatu bus įrengta 2 aukštų požeminė parkavimo aikštelė, parkavimo vietos numatytos ir antžeminėje dalyje, bus dviračių saugykla ir dušai sportuojantiems.

Pirmajame pastato aukšte numatyta kavinė. Šalia verslo centro Vilniaus savivaldybė yra suplanavusi įrengti parką, kuris ir lėmė projekto pavadinimą.

„Newsec“ yra šio UAB „Vilbra“ vystomo projekto nuomos partneriai. Į 12.000 kv. m ploto „Uptown Park“ vystytojas investuoja 20 mln. Eur. Verslo centrą projektavo UAB „Architektūros kūrybinė grupė“ architektas Remigijus Bimba, statybos projektui valdyti pasitelkta UAB „Keista“.

„Vilbra“ NT projektus vysto išskirtinai Vilniaus Naujamiestyje, čia bendrovė yra pastačiusi verslo centrą Švitrigailos gatvėje, taip pat – gyvenamuosius projektus „Konarskio butai“ ir „Naujamiesčio namai“.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.