Susidomėjimas „Lietuvos energijos“ turtu išlieka didelis

Susidomėjimas „Lietuvos energijos“ turtu išlieka didelis

Dešimtajame aukcione laimėtojais paskelbti 4 aukciono dalyviai dėl valstybės valdomos energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija“ veikloje nenaudojamo nekilnojamojo turto įsigijimo už 4,5 mln. eurų, įskaitant PVM. Energetikos įmonių grupei priklausanti bendrovė „NT Valdos“ su viešojo aukciono laimėtojais sudarė keturių objektų preliminariąsias pirkimo-pardavimo sutartis. Iš viso buvo siūlomi 39 objektai. Dalis objektų, dėl kurių sudarytos preliminariosios pirkimo-pardavimo sutartys, buvo siūlomi ir ankstesniuose aukcionuose.

Aukciono laimėtojai paskelbti dėl Vilniuje, Palangoje, Utenoje ir Kaišiadoryse esančių objektų. Viešajame aukcione dalyvavo 9 registruoti dalyviai. Laukiamas pelnas pardavus paminėtus objektus – 1,24 mln. eurų.

„Pastarasis sėkmingas aukcionas parodė, kad investuotojų susidomėjimas „Lietuvos energijos“ turtu išlieka didelis ir konkurencija dėl parduodamų objektų auga. Tai tik dar kartą patvirtina mūsų teisingai pasirinktą veiklos išgryninimo strategiją, atsisakyti nekilnojamojo turto, nesusijusio su mūsų tiesiogine veikla – energetika. Profesionalus „NT Valdų“ kartu su partneriais aukcionų organizavimas prisideda ir prie visos grupės veiklos optimizavimo“, – sako „Lietuvos energijos“ finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas.

Aukcioną organizavusios tarptautinės NT konsultacijų bendrovės „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė Jurgita Šilaikytė sako, kad dešimtasis „NT Valdos“ aukcionas buvo vienas sėkmingiausių per daugiau nei dvejus metus. „Aukcione pasiūlyta objektų kaina, lyginant su pradine kaina, išaugo daugiau kaip 47 proc. Vertingiausio aukcione parduoto objekto – Geologų g. 16, Vilniuje kaina išaugo nuo 1,96 iki 3,33 mln. eurų, įskaitant PVM. Nemaža dalis „NT Valdų“ turto yra patraukliose vietose, o jo konversijos galimybės yra itin plačios. Pasirinktas nekilnojamojo turto pardavimas aukciono būdu yra naudingas tiek NT savininkams, tiek rinkai – konkurencija efektyviau nei bet kas kita nustato tikrąją turto rinkos kainą ir sukuria didžiausią vertę pardavėjui“, – sako J. Šilaikytė.

Grynindama veiklą, „Lietuvos energija“ ir nekilnojamąjį turtą valdanti grupės įmonė „NT Valdos“ nuo 2016 m. pradžios vykdomuose viešuosiuose aukcionuose pardavė arba yra sudariusi preliminariąsias pirkimo-pardavimo sutartis dėl grupės veikloje nenaudojamų 57 nekilnojamojo turto objektų už daugiau kaip 24 mln. eurų, įskaitant PVM, o pelnas iš įvykusių pardavimo sandorių, planuojama, sieks daugiau kaip 3,5 mln. eurų.

Visas „Lietuvos energijos“ nekilnojamasis turtas parduodamas vadovaujantis Finansų ministerijos parengtomis Rekomendacinėmis valstybės valdomų įmonių nekilnojamojo turto valdymo gairėmis, taikant viešo pardavimo procedūras, kurios sudaro sąlygas nekilnojamojo turto objektus parduoti didžiausią kainą pasiūliusiems rinkos dalyviams. Aukcioną organizavo nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.