REKORDINIS SANDORIS: „DANSKE BANK“ IT PADALINYS ĮSIKURS UNIQ VERSLO CENTRE

REKORDINIS SANDORIS: „DANSKE BANK“ IT PADALINYS ĮSIKURS UNIQ VERSLO CENTRE

REKORDINIS SANDORIS: „DANSKE BANK“ IT PADALINYS ĮSIKURS UNIQ VERSLO CENTRE

Šiandien pasirašyta nuomos sutartis tarp verslo centrą UNIQ vystančios bendrovės „Vastint“ ir būsimo nuomininko – „Danske Bank“ IT paslaugų centro Lietuvoje (DGITL). Tai yra vienas iš stambiausių šių metų biurų rinkos sandoris, unikalus tuo, jog visame pastate įsikurs tik vienas nuomininkas.

Lukiškių ir Gynėjų gatvių sankryžoje baigiamame statyti UNIQ verslo centre DGITL padalinys planuoja įsikurti šį spalį. „Nuo pat centro veiklos pradžios siūlome savo darbuotojams išskirtinį veiklos pobūdį ir atsakomybes, kurių neturi kiti. Naujame biure sukursime ir unikalią darbo aplinką. Norime, kad mūsų sparčiai auganti komanda turėtų geriausias darbo sąlygas Lietuvoje ir tą poreikį įgyvendinsime naujajame biure“, – sako DGITL vadovas Giedrius Dzekunskas.

Pasak UNIQ vystančios bendrovės „Vastint“ vadovo Kęstučio Vedeckio, nuomininkas įvertino kuriamą darbo vietos komfortą, ekologiškumą ir ypač aukštus kokybinius pastato standartus. Verslo centre yra diegiami efektyviausi technologiniai sprendimai, kurie pagal besikeičiančias aplinkos sąlygas automatiškai užtikrins optimaliausius fizinius darbo vietos parametrus. „Skandinaviško kapitalo organizacija įvertino mūsų į Lietuvą atneštas novatoriškas idėjas ir pastangas brėžiant naujus nekilnojamo turto vystymo standartus, – kalbėjo K. Vedeckis. – Tikimės, kad kartu su nuomininku Lietuvoje sėkmingai plėtosime taip vadinamą „biuro su namų elementais“ idėją“.

Biuro su namų elementais idėja verslo centre įgyvendinama dalį erdvių skiriant asmeniniams darbuotojų poreikiams. Poilsiui bus įrengtos specialios zonos ir terasos, pačiame verslo centre bus įkurta sporto salė, poilsio ir žaidimų kambariai, elektromobilių krovimo vietos. „Siekėme pasirūpinti įvairiais čia dirbančių žmonių poreikiais ir skatinti gamtai draugišką, sveiką gyvenimo būdą“, – sakė G. Dzekunskas.

Sandoriui tarpininkavusios nekilnojamo turto bendrovės „Newsec” Biurų segmento paslaugų grupės vadovas Baltijos regionui Martynas Babilas teigia, kad šiuo metu Vilniuje ieškantys naujų biurų didieji nuomininkai tampa vis ambicingesni ir reiklesni pastatų statytojams ir nuomotojams, nes suvokia, kad komfortiška darbo vieta taip pat prisideda prie jų, kaip darbdavių patrauklumo. „Tai yra puikus pavyzdys, kaip nuomotojas sukūrė didžiųjų nuomininkų lūkesčius atitinkantį produktą ir rado solidų klientą dar statybų eigoje“, – įvertino M. Babilas.

Šis sandoris yra vienas iš didžiausių šiemet biurų rinkoje Vilniuje ir nors per 2014-2015 metus Vilniaus biurų rinka pasipildo 55 tūkst. kv. m naujų biurų ploto, beveik visi nauji biurai jau yra išgraibstyti. NT bendrovės „Newsec“ duomenimis, po „Danske Bank“ ir „Vastint“ sandorio Vilniuje lieka vos 5 proc. laisvo naujų biurų ploto. Nauja pasiūla pasipildys tik 2016 metų antrą ketvirtį Quadrum verslo miesto atidarymu.