Paskutiniame šių metų „Ignitis grupė“ aukcione bus pasiūlyta NT objektų už 4,2 mln. eurų

Paskutiniame šių metų „Ignitis grupė“ aukcione bus pasiūlyta NT objektų už 4,2 mln. eurų

Tarptautinei energetikos bendrovei „Ignitis grupė“ priklausanti įmonė „NT Valdos“ dvidešimtajame aukcione rinkai pasiūlys nekilnojamojo turto objektų už kiek daugiau nei 4,2 mln. eurų, įskaitant PVM, pradinę kainą. Aukcioną organizuoja tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“.

Lapkričio 27 dieną vyksiančiame aukcione iš viso bus parduodami penki skirtinguose šalies miestuose esantys objektai.

Didžiausias iš jų – daugiau nei 11 tūkst. kv. m plotą užimantis biurų ir sandėliavimo paskirties pastatų kompleksas Motorų g., Vilniuje. Jis bus siūlomas už 3,76 mln. eurų pradinę kainą, įskaitant PVM. Nuo praėjusio aukciono pradinė kaina sumažinta 5 proc. Pažymėtina, kad šiame komplekse įsikūrę ilgalaikiai nuomininkai lemia pastovias nuomos pajamas ir gerą investicinę grąžą. Be to, objektas potencialiems investuotojams ir vystytojams patrauklus tuo, kad laisvoje jo sklypo dalyje galima plėtra.

Aukcione bus pasiūlyti ir Druskininkuose, Alytuje, Lazdijuose bei Pagėgiuose esantys NT objektai. Pastarųjų pradinės kainos bus 10 proc. mažesnės nei prieš tai vykusiame aukcione.

Būsimąjį aukcioną, kaip ir ankstesniuosius, organizuoja tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“. Jurgita Šilaikytė, „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė akcentuoja, kad tai paskutinysis šiais metais vykstantis „NT Valdų“ aukcionas.

Per metus „Newsec“ surengė 5 „Ignitis grupei“ priklausančios įmonės viešus nekilnojamojo turto aukcionus, per kuriuos pardavė 13 objektų už 17,7 mln. eurų, įskaitant PVM. Brangiausiai parduoti objektai – sostinėje esantys biurų pastatai: P. Lukšio g. už 4,5 mln. eurų, įskaitant PVM, ir Smolensko g. už 4,3 mln. eurų, įskaitant PVM.

„NT Valdų“ aukcionai yra puikus pavyzdys, kaip aiški pardavimo strategija padeda pasiekti gerų rezultatų: per ketverius metus pardavėme beveik 100 objektų. Šios įmonės NT aukcionai pasižymi dalyvių aktyvumu, nes parduodami objektai yra tvarkingi, dažnu atveju turi nuomininkus, o tai reiškia, kad pastatai generuoja nuolatines pajamas ir didina likvidumą rinkoje. Pastebėjome, kad pirkėjai aktyviai domisi NT objektais ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir regionuose, o aukcione siūlomi objektai pilnai pateisina jų lūkesčius“, – pastebi J. Šilaikytė.

Šiais metais „NT Valdos“ ir toliau parduoda energetikos grupės pagrindinėje veikloje nenaudojamą turtą, todėl pirkėjai yra kviečiami domėtis ir pasinaudoti šia galimybe. Visas „Ignitis grupės“ nekilnojamasis turtas parduodamas taikant viešo pardavimo procedūras, kurios sudaro sąlygas nekilnojamojo turto objektus parduoti didžiausią kainą pasiūliusiems rinkos dalyviams.

Nuo 2016 m. „Ignitis grupei“ priklausanti bendrovė „NT Valdos“ viešuosiuose aukcionuose ir konkursuose yra pardavusi nekilnojamojo turto už 99 mln. eurų, įskaitant PVM.