Paskutinė galimybė įsigyti išskirtinį NT objektą – parduodamas pusiasalis greta Trakų pilies

Paskutinė galimybė įsigyti išskirtinį NT objektą – parduodamas pusiasalis greta Trakų pilies

Paskutinį kartą nekilnojamojo turto (NT) rinkoje siūloma galimybė įsigyti pusiasalį Trakuose ant Lukos ežero kranto kartu su buvusių poilsiaviečių kompleksu 2,26 ha žemės sklype. NT objekto pradinė kaina aukcione siekia 799 tūkst. eurus (pardavimui PVM neskaičiuojamas). Aukcioną organizuoja tarptautinė nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų bendrovė „Newsec“.

Buvusį poilsio kompleksą, adresu Žemaitės g. 32 ir 34, sudaro 12 poilsio namelių ir kiti statiniai. Jų bendras plotas siekia 518 kv. m. Sklypas ribojasi su ežero pakrante ir yra apsuptas miškų. Šiai teritorijai yra parengta vystymo koncepcija, kurią galima panaudoti plėtojant rekreacinę veiklą.

„Tai rami miško ir ežero apsupta teritorija nuo kurios Trakų lankytinus objektus galima pasiekti ne tik automobiliu, bet ir pėsčiųjų tiltais per Lukos ežerą. Pavyzdžiui, Trakų pilis, senamiestis su kavinėmis, Varnikų pažintinis takas – pėsčiomis pasiekiami per 15 min., o sklypo kaimynystėje yra įsikūręs Trakų „Žalgirio“ jachtklubas. Nuo parduodamo pusiasalio kelionė automobiliu iki Vilniaus trunka vos 30-40 min., geležinkelio ir autobusų stotys pėsčiomis pasiekiamos per 30 min. Trakų miestą dėl savo istorinės vertės, architektūros ir gamtos įvairovės pamėgę miestiečiai ir turistai lanko ištisus metus“, – vardija Jurgita Šilaikytė, „Newsec“ Tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė.

Anot ekspertės, tai prestižinė lokacija vystyti rekreacinę veiklą komerciniais tikslais arba individualiems poreikiams.

Parduodamas sklypas Trakuose nuo seno vystomas kaip rekreacinė zona – statybos registracijos datos rodo, kad jau tarpukariu ši vieta buvo užstatyta sodybomis. Nuo 1961 m. čia veikė Vilniaus trikotažo gamyklos „Sparta“ poilsio bazė bei projektavimo ir konstravimo bendrovės „Puntukas“ poilsio namai su kitais rekreacinės paskirties statiniais: tinklinio aikštele, prieplauka, stoginėmis prie vandens. Šie statiniai yra išlikę iki šiol, bet nėra naudojami. Sklype yra vandentiekis, elektra. Poilsiavietę patogu pasiekti automobiliu – iki jos nutiestas asfaltuotas kelias.

Poilsiaviečių kompleksas yra valstybės nuomojamame rekreacinės paskirties žemės sklype. Architektų biuro „DO Architects“ parengtoje teritorijos vystymo koncepcijoje numatomas dalies esamų pastatų rekonstravimas, griovimas, naujų pastatų ir infrastruktūros statyba įrengiant objektus tinkamus mokymams, konferencijoms, aktyviam laisvalaikiui ir apgyvendinimui. Teritorijoje gali būti vystomi ir kiti rekreacinės paskirties objektai, kurie nepažeidžia sklypams galiojančių apribojimų.

Daugiau informacijos apie aukcioną: https://www.newsecaukcionai.lt/lt/aukcionas/581


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.