PAGYVĖJO IR KAUNO BEI KLAIPĖDOS PREKYBOS GATVĖS

PAGYVĖJO IR KAUNO BEI KLAIPĖDOS PREKYBOS GATVĖS

PAGYVĖJO IR KAUNO BEI KLAIPĖDOS PREKYBOS GATVĖS

Klaipėdos centre, kur turėti biurą ar prekybos patalpas yra garbės reikalas, užėjus sunkmečiui vitrinos ištuštėjo, o pastaruoju metu į kai kurias miesto gatves grįžta nuomininkai. Daugėja nuomininkų ir Vilniaus bei Kauno prekybos gatvėse.

Finansų ir NT konsultacijų bendrovė „Newsec/Re & Solution“ skelbė, kad visuose didžiuosiuose miestuose prekybos centrai populiarumu vis dar lenkia prekybos gatves, bet savo nuomininkus pastaruoju metu rado ir anksčiau laisvos buvusios patalpos pagrindinėse prekybos gatvėse – nuomos galimybėmis domisi restoranai, barai, nedidelės butiko tipo ar prabangių prekių parduotuvės.

Štai Vilniuje prekybos gatvėse liko vos 5% neužimtų prekybos patalpų, o prašomos nuomos kainos pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su praėjusiais metais, šoktelėjo 20–30%.

„Prieš dvejus metus buvo tik bankai, avalynės prekyba, o dabar klientų prekybos gatvėse atranda maitinimo įstaigos. Tyrimai rodo, kad žmonių skaičius aktyviose gatvėse yra toks pats kaip prekybos centruose“, – atkreipia dėmesį Mindaugas Kulbokas, finansų ir NT konsultacijų bendrovės „Newsec/Re & Solution“ tyrimų ir analizės paslaugų grupės vadovas Baltijos regionui.

Jis nurodo, kad Vilniuje didelė paklausa jaučiama Vilniaus g. ir Gedimino pr. sankirtoje. Taip pat savo parduotuvėmis išsiskiria Didžioji gatvė, jau panašėjanti į prekybos centrą. Pilies gatvė anksčiau garsėjusi linu ir gintaru, dabar pritraukia gurmaniškų produktų prekybininkų, kavinių. Atsigavimas jaučiamas ir Vokiečių gatvėje, čia daugėja nuomininkų. „Kiekviena gatvė orientuota į tam tikrą segmentą, ir tai yra gerai, taip ir turėtų būti“, – sako p. Kulbokas.

Vilniui, anot jo, dar praverstų ir pasažų įvaizdis, uždengtos gatvės. Tokia prekyba padėtų išvilioti apsipirkti į gatvę daugiau žmonių ir šaltuoju metų laiku.

Straipsnis publikuotas dienraštyje “Verslo žinios”.

[:en]

THE SHOPPING STREETS OF KAUNAS AND KLAIPĖDA GAINED THE GREATER PROFILE

November 14th 2013

Newsec/Re&Solution the Company of Finance and Real Estate announced that the supermarkets in all the major cities of Lithuania are still ahead of shopping streets. However, the tenants of shopping centers recently found a vacant premises in a main shopping streets too. Interested in rental opportunities is restaurants, bars, small boutique shops or luxury goods stores.

Research shows that the number of people on the shopping streets is the same as in supermarkets”, – notes Mindaugas Kulbokas, the head of Newsec/Re&Solution research and analysis services group in the Baltic region.