„NT Valdų“ aukcione siūloma nekilnojamojo turto objektų už 50 mln. eurų

„NT Valdų“ aukcione siūloma nekilnojamojo turto objektų už 50 mln. eurų

Gegužės 4 d. vyksiančiame antrinės „Lietuvos energijos“ grupės įmonės „NT Valdos“ nekilnojamojo turto aukcione pirkėjams bus pasiūlyta įsigyti 39 objektus, iš kurių 11 pirkėjams yra siūlomi pirmą kartą. Aukcioną organizuoja tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“.

Visų aukcione parduodamų objektų pradinė pardavimo kaina siekia 50,2 mln. eurų, įskaitant PVM. Pirmą kartą aukcione siūloma 11 objektų, įsikūrusių Vilniaus, Kauno, Molėtų, Kretingos, Kupiškio, Anykščių, Jurbarko ir Akmenės savivaldybėse, o bendra jų pradinė kaina siekia 15,6 mln. eurų, įskaitant PVM. Registracija į aukcioną prasideda kovo 28 dieną.

„Pagrindinėje veikloje nenaudojamo nekilnojamojo turto pardavimas – tai vienas iš žingsnių, siekiant optimizuoti grupės veiklą, finansinius išteklius iš nepagrindinių veiklų perskirstyti ir efektyviau „įdarbinti“ energetikos plėtros projektuose. Vykdydami turto pardavimą aukciono būdu siekiame kuo didesnės konkurencijos ir skaidrumo. Tai yra pagrindinės prielaidos turtą parduoti už didžiausią kainą“, – teigia Darius Kašauskas, „Lietuvos energijos“ finansų ir iždo direktorius.

Dešimtajame aukcione siūlomų objektų kainos siekia nuo 53 tūkst. iki 5,3 mln. eurų, įskaitant PVM.

„Vertingiausias šio aukciono objektas – pradine 5,3 mln. eurų, įskaitant PVM kaina įvertintas, šalia Asvejos ežero esantis, poilsio centras „ORO Dubingiai“, kuriame yra 155 kambariai, konferencijų centras, sporto ir pramogų infrastruktūra. Tai jau kelis dešimtmečius poilsiautojų pamėgtas ir sėkmingai veikiantis objektas, pastaruoju metu pritraukiantis vis daugiau verslo renginių bei pajamas generuojantis ne tik poilsio sezono metu. Objektas nuo Vilniaus yra nutolęs apie 50 kilometrų“, – sako „Newsec“ Tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė Jurgita Šilaikytė.

Aukcione taip pat bus siūlomi ir 6 objektai Kretingos, Kupiškio, Anykščių, Jurbarko, Molėtų ir Akmenės rajonuose, kurie yra parduodami kartu, kaip vienas komplektas. Šie objektai išskirtiniai tuo, kad generuoja stabilų pinigų srautą iš ilgalaikės nuomos, yra naujai rekonstruoti ir pritaikyti nuomininko veiklai. Didžiausias jų nuomininkas yra skirtingų apskričių Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos. Bendra šešių objektų pradinė pardavimo kaina siekia 3,1 mln. eurų, įskaitant PVM.

Aukcione taip pat siūlomi nauji objektai Vilniuje ir Kaune, kuriuose anksčiau buvo įsikūrusios įvairios „Lietuvos energijos“ grupės įmonės.