„NT valdos“ aukcione parduoti objektai už 4,2 mln. eurų

„NT valdos“ aukcione parduoti objektai už 4,2 mln. eurų

Nekilnojamojo turto aukcione už daugiau kaip 4,2 mln. eurų, įskaitant PVM, parduoti devyni energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ priklausantys objektai. Brangiausiai – už 2,4 mln. eurų, įskaitant PVM, parduotas Nidoje esantis trijų žvaigždučių viešbutis „ORO Nida“. Tai jau antras šiemet parduotas poilsio paskirties objektas, priklausęs „Lietuvos energijos“ antrinei įmonei „NT Valdos“. Birželį aukcione pirkėjai susidomėjo Pervalkos poilsio namais „ORO Pervalka“. Trečias ir didžiausias poilsio objektas – „ORO Dubingiai“ išlieka kitų aukcionų pardavimo objektu.

Šiame aukcione taip pat buvo realizuoti energetikos įmonių grupės valdyti administraciniai pastatai Kaune, Šalčininkuose, Nemenčinėje, Ukmergėje, Vilkaviškyje, Kretingoje ir kituose miestuose.

„Šio aukciono metu ypač aktyvūs buvo pirkėjai iš regionų – jie įsigijo turto mažesniuose miestuose bei miesteliuose. Visi įsigyti pastatai yra geros būklės, tinkami vystyti komercinę veiklą. Objekto Šalčininkuose kaina pakilo net keturis kartus – tai įrodo, kad pasirinktas būdas parduoti nekilnojamąjį turtą aukcione sukuria konkurenciją ir padeda jį parduoti brangiau“, – sakė „Newsec“ Tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė Jurgita Šilaikytė.

Nuo 2016 m. pradžios „Lietuvos energija“ ir nekilnojamąjį turtą valdanti grupės įmonė „NT Valdos“ pardavė arba yra sudariusi preliminariąsias pirkimo–pardavimo sutartis dėl grupės veikloje nenaudojamų nekilnojamojo turto objektų pardavimo už 60 mln. eurų, įskaitant PVM. Aukcionus organizuoja tarptautinė NT konsultacijų bendrovė „Newsec”.

Visas „Lietuvos energijos“ nekilnojamasis turtas parduodamas vadovaujantis Finansų ministerijos parengtomis Rekomendacinėmis valstybės valdomų įmonių nekilnojamojo turto valdymo gairėmis, taikant viešo pardavimo procedūras, kurios sudaro sąlygas nekilnojamojo turto objektus parduoti didžiausią kainą pasiūliusiems rinkos dalyviams.