„Newsec“ valdomas prekybos centras „Molas“ į plėtrą investavo 3 mln. Eur

„Newsec“ valdomas prekybos centras „Molas“ į plėtrą investavo 3 mln. Eur

2016 11 29



Lapkritį tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ valdomame prekybos centre „Molas“ baigti atnaujinimo darbai, į juos investuota 3 mln. Eur. Atnaujintose patalpose tarp 70 nuomininkų įsikurs ir 10 naujų „Newsec“ pritrauktų prekės ženklų, tarp jų – „H&M“, kurie „Mole“ atidarė pirmąją parduotuvę Kaune.

 

„2015 metais pradėjome bendradarbiavimą su UAB „Westerwijk investments“, kuri įsigijo prekybos centrą „Molas“ ir mums patikėjo jo valdymą. Galvodami apie tai, kaip reikšmingai padidinti objekto pelningumą, pasitelkėme savo patirtį naujų nuomininkų pritraukimui ir pasiūlėme investuoti į prekybos centro atnaujinimą. Kartu su savininku kūrėme atnaujinimo koncepciją – nuo technologinių iki rinkodaros sprendimų. Per trumpą laiką pavyko modernizuoti prekybos centrą ir į jį pritraukti žinomų prekės ženklų“, – sako „Newsec“ generalinis direktorius Baltijos regione Ugnius Meidus.

 

2017 m. sausį prasidės antrasis pertvarkymo etapas, kurio metu „Mole“ bus įkurta restoranų zona su vasaros terasomis ir sutvarkytas parkas.

 

„Nuosekliai dirbame tam, kad rezultatai viršytų investuotojo lūkesčius. Išsikėlėme ambicingus tikslus ir darome viską, kad jų pasiektume. Numatome, kad pabaigus atnaujinimo darbus, „Molo“ populiarumas ir toliau augs. Jau dabar išskirtiniai prekės ženklai pritraukia ne tik aplinkinius, bet ir toliau gyvenančius kauniečius, miesto svečius. Tokiu būdu „Molas“ iš lokalaus prekybos centro tapo miesto prekybos centru,“ – teigia U. Meidus.

 

Pirmasis „Molo“ pertvarkymo etapas truko 4,5 mėnesio, jo metu buvo atnaujinta beveik 50 proc. parduotuvių. Bendras pastato dydis nesikeitė, bet perplanavus erdves, prekybos centro prekybinis plotas išaugo 500 kv. m. Taip pat buvo pakeistas prekybos centro fasadas, perplanuotos vidaus erdvės, įrengti nauji apšvietimo sprendimai.

 

22.000 kv. m užimančiame „Mole“ dabar veikia daugiau nei 50 parduotuvių, 15 įvairias paslaugas teikiančių įmonių, 5 kavinės ir restoranai. Prekybos ir pramogų centras buvo atidarytas 2003 m. Šiuo metu jis priklauso privataus kapitalo olandų investicinei grupei „Westerwijk Properties“

 

Prekybos centras „Molas“ – ne vienintelis, kurio valdymą „Westerwijk Properties“  patikėjo bendrovei „Newsec“. 2016 m. rugpjūčio mėn. pasirašyta sutartis dėl naujojo prekybos centro Vilniuje, Ukmergės gatvėje, valdymo. „Newsec“ taip pat yra Kauno „Akropolio“ ir Vilniuje įsikūrusio prekybos centro „BIG“ valdytojas. Baltijos šalyse „Newsec“ valdo daugiau nei 60 komercinių objektų, kurių plotas viršija 520.000 kv. m.