„Newsec“ tarpininkavo rekordiniam 128 mln. Eur sandoriui Baltijos šalyse

„Newsec“ tarpininkavo rekordiniam 128 mln. Eur sandoriui Baltijos šalyse

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ tarpininkavo Lietuvos NT vystymo įmonės „M.M.M. projektai“ kontroliuojamai bendrovei UAB „XXT“ sudarant „S7“ biuro pastatų pardavimo sandorį. „S7“ yra naujai vystomas biurų kompleksas Vilniaus centre, kurį sudaro 4 pastatai. Pasirašytas trijų verslo centro „S7“ pastatų, kurių nuomojamas plotas siekia 42,500 kv. m, pardavimo sandoris. Pirmojo pastato „DC PIER“ pardavimas užbaigtas vakar, o antrojo ir trečiojo pastatų pardavimus numatoma užbaigti atitinkamai iki šių metų antrojo ir ketvirtojo ketvirčio pabaigos. Bendra sandorio vertė viršija 128 mln. eurų ir yra rekordinė biurų segmente Baltijos šalių istorijoje.

Trijų „S7“ pastatų pirkėja yra viena lyderiaujančių Baltijos šalyse Švedijos kapitalo nekilnojamo turto investicijų bendrovė „Eastnine“, kuri yra listinguota Stokholmo akcijų biržoje. Jos valdomas turtas – A klasės komercinės paskirties objektai Rygoje, Taline ir Vilniuje.

„Sėkmingas „S7“ projekto išvystymas bei pardavimas yra labai svarbus „M.M.M. projektai“ pasiekimas. Statydami laikėmės ypač aukštų aplinkosaugos standartų, taikėme modernius inžinerinius sprendimus – kūrėme išskirtinį verslo centrą. Skyrėme ypatingai daug dėmesio bei meilės šio projekto vystymui.  Didžiuojamės „S7“ pasiektais apdovanojimais, kas akivaizdžiai buvo įvertinta mūsų pritrauktų tarptautinių nuomininkų, siekiančių tapti geriausiais darbdaviais Baltijos rinkoje. Taip pat, sulaukėme nemažai dėmesio iš tarptautinio kapitalo pirkėjų pardavimo procese, norinčių įsigyti „S7““, – apie įvykusį sandorį pasakojo Diana Dominienė, „M.M.M. projektai“ valdybos pirmininkė.

Kad išskirtinis požiūris į verslo centrą atsiperka rodo ir tarptautinis „S7“ pripažinimas. Pirmas „S7“ pastatas „DC PIER“ pripažintas geriausiu biurų pastatu Centrinėje ir Rytų Europoje, jam suteiktas „BREEAM New Construction Excellent“ sertifikatas – pirmasis toks Lietuvoje ir antrasis Baltijos šalyse. Šiuo sertifikatu įvertinamas pastato poveikis aplinkai, naujų technologijų naudojimas ir infrastruktūros pritaikymas darbuotojų gerovei. Taip pat pastatas įvertintas ir pirmuoju Lietuvoje „Leesman+“ „Labai efektyvios darbo vietos“ sertifikatu.

„S7“ sandoris yra svarbi Baltijos šalių komercinio nekilnojamojo turto rinkos fazė – pirmiausia dėl sandorio dydžio. Tai rodo padidėjusį rinkos likvidumą, kurį lemia didelis tarptautinių ir vietos investuotojų poreikis, o ypač kokybiškiems projektams, įsikūrusiems centriniuose miestų verslo rajonuose. Iš esmės Baltijos regionas atrodo tvirtai ir vis dar siūlo patrauklų kainų ir pelningumo santykį, lyginant su panašios kokybės ir rizikos profilių investicijomis tiek rytinėje, tiek šiaurės Europoje“, – teigia Andrius Švolka, „Newsec“ Investicinių sandorių grupės vadovas Baltijos regione.

Šiuo metu baigti statyti pirmieji du „S7“ pastatai, trečiasis dar statomas, o ketvirtasis tik pradėtas vystyti ir jo statybas numatoma pabaigti iki 2020 m. pabaigos. Pirmame pastate „DC PIER“ įsikūręs „Danske“ banko Globalių paslaugų centras, antrame – „Telia“, trečiame pastate toliau plėsis „Danske“, o ketvirtojo pastato nuomininkų paieška dar nesibaigė.

Pardavėjui sandorio metu taip pat patarinėjo advokatų kontora „TGS Baltic“.