„Newsec“ stiprina pozicijas gyvenamojo NT segmente: įsigijo „Luminor būstą“

„Newsec“ stiprina pozicijas gyvenamojo NT segmente: įsigijo „Luminor būstą“

Nekilnojamojo turto (NT) paslaugų įmonių grupė „Resolution Holdings“, valdanti prekės ženklus „Newsec“ ir „Re&Solution“, iš banko „Luminor“ įsigijo dukterinę NT tarpininkavimo bendrovę UAB „Luminor būstas“. Šiandien buvo pasirašyta akcijų įsigijimo sutartis, o akcijų nuosavybės teisė pirkėjui pereis nuo vasario 1 d. UAB „Luminor būstas“ juridinis pavadinimas bus keičiamas į UAB „Resolution“, o prekės ženklas – į „Re&Solution“. Bendrovei keliamas tikslas tapti gyvenamojo NT paslaugų lydere Lietuvoje.

Po įsigijimo bendrovės komandą sudarys virš 40 gyvenamojo būsto konsultantų. Jai vadovaus ir vienu iš įmonės partnerių taps Audrius Gudanavičius, kuris pastaruosius 5 metus ėjo „Luminor būstas“ direktoriaus pareigas. Įmonės filialai veiks Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Pasak „Resolution Holdings“ generalinio direktoriaus Baltijos šalyse Ugniaus Meidaus, NT tarpininkavimo bendrovės „Luminor būstas“ įsigijimas yra strateginis grupės žingsnis, siekiant užimti lyderio pozicijas ne tik komercinio, bet ir gyvenamojo būsto rinkoje.

„Šiuo sandoriu siekiame stiprinti grupės veiklą gyvenamojo būsto segmente ir suteikti impulsą tolimesniam jos augimui. Iki šiol buvome susitelkę į komercinio NT sektorių, kuriame su „Newsec“ prekės ženklu tapome vienu iš lyderių rinkoje. Dabar tokį ambicingą tikslą keliame ir „Re&Solution“ gyvenamojo būsto komandai. Neabejoju, kad ilgametė „Luminor būsto“ specialistų patirtis kartu su mūsų grupės įdirbiu NT srityje padės sukurti sinergiją ir išauginti labai stiprų rinkos žaidėją“, – sako U. Meidus.

Įmonės veiklos profilis nesikeis – toliau bus dirbama su gyvenamojo būsto pardavimais pirminėje ir antrinėje rinkoje, o prie esamų paslaugų klientams papildomai bus pasiūlytas gyvenamojo būsto vertinimas. Bendrovėje taip pat numatoma stiprinti rinkos analizės ir rinkodaros kompetencijas. Iki šiol UAB „Luminor būstas“ valdytus komercinio NT projektus perims „Newsec“ komanda.

Pasak „Luminor“ banko Lietuvos skyriaus vadovo Andriaus Načajaus, „Luminor būstas“ pardavimas yra strateginis banko žingsnis, siekiant išgryninti grupės veiklą.

„Mes kuriame naujos kartos banką Baltijos šalyse, todėl norime susitelkti į pagrindines mūsų veiklos sritis – paslaugų skaitmeninimą, efektyvų klientų aptarnavimą ir modernių banko produktų plėtrą. Tai buvo vienintelė „Luminor“ grupės įmonė Baltijos šalyse, užsiimanti nekilnojamojo turto tarpininkavimo veikla,“ – sprendimą parduoti dukterinę įmonę komentuoja A. Načajus.

Anot „Luminor“ banko Lietuvos skyriaus vadovo, bankas ir toliau bendradarbiaus su NT tarpininkavimo įmonėmis: „Dėkojame įmonės darbuotojams ir partneriams, sėkmingai plėtojusiems šią veiklą, esu įsitikinęs, ir toliau bendradarbiausime su savo jau buvusiais kolegomis, ieškodami geriausių sprendimų mūsų klientams. Tikiu, kad mūsų darbuotojai, įsilieję į „Re&Solution“ gretas, pasieks tikrai įspūdingų rezultatų ir bus puikūs banko partneriai“, – sako A. Načajus.