„Newsec“ prisidės prie Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo koncertų ciklo

„Newsec“ prisidės prie Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo koncertų ciklo

2018 02 14

 

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ ir choras „Bel Canto“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį. 15-ąjį veiklos Baltijos šalyse jubiliejų švenčianti „Newsec“ tapo choro koncertų ciklo „Open to the World“, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimui, mecenatu.

 

Geriausias Lietuvoje choras „Bel Canto“  surengs penkių koncertų ciklą, skirtą paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo jubiliejų. Balandžio-gruodžio mėnesiais vyksiančių koncertų metu choras pasirodys kartu su garsiausiais pasaulyje šiuolaikiniais kompozitoriais – „Grammy“ laureatu Eric Whitacre, Ola Gjeilo, taip pat – su elitiniu vokaliniu ansambliu iš Jungtinės Karalystės „Voces8“ ir nuostabiais Švedijos chorais „Svanholm Singers“ ir „Sofia Vokalensemble“.

 

Anot „Newsec“ vadovo Ugniaus Meidaus, bendradarbiaudama su pasaulinio lygio choru ir remdama jo pasirodymą Lietuvoje, bendrovė nori prisidėti prie Lietuvos kultūros sklaidos bei jos atvėrimo pasauliui – pritraukiant į šalį pasaulinio lygio kultūrą ir ją pristatant vietos klausytojams.

 

„Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ šiemet švenčia 15 metų veiklos Lietuvoje jubiliejų – mūsų įmonė keitėsi ir augo kartu su Lietuva. Šiandien eidami miesto gatvėmis suprantame, kad Lietuvos sostinė nei kultūriniu gyvenimu nei architektūriniais sprendimais nenusileidžia Berlynui, Londonui ar kitiems didiesiems Europos miestams. Koncertinio turo „Open to the World“ idėja yra perteikti chorinę muziką naujai, sudominant kuo platesnę klausytojų auditoriją – „Newsec“ vadovaujasi tuo pačiu požiūriu: diegdama inovacijas bei tvarumą užtikrinančias priemones nekilnojamojo turto sektoriuje, siekia, kad šio srities tendencijas suprastų kuo didesnė visuomenės dalis“, – sako U. Meidus.

 

Choro „Bel Canto“ prezidentas Audrius Valatkevičius teigia, kad 2009 m. susibūręs choras per 9 metus tapo vienu ryškiausiu choru Lietuvoje, o pernai vykusiame pagrindiniame Lietuvos chorų konkurse užtikrintai apgynė geriausiojo Lietuvoje titulą.

 

„Jau beveik dešimt metų bandome keisti ir gerinti chorinio meno įvaizdį Lietuvoje. Pasaulis pilnas fantastiškos, modernios, chorinės muzikos, todėl organizuodami išskirtinius muzikinius projektus siekiame, kad mūsų mylimą muziką atrastų kiek galima daugiau žmonių bei įsitikintų jos grožiu ir įtaiga. Atlikdami muziką siekiame įtraukti įvairių šalių patirtis – integruodami užsienio šalių kultūrą parodome, kad atvirumas suteikia įkvėpimo, o būdami ir tobulėdami su geriausiais mes patys tobulėsime ir tapsime dar geresni. Koncertinio turo „Open to the World“ metu tą kartosime dažnai ir tai darysime vis garsiau“, – dėsto A. Valatkevičius.