„Newsec“ Latvijoje išpardavė jai patikėtą „Danske Bank“ nekilnojamojo turto portfelį

„Newsec“ Latvijoje išpardavė jai patikėtą „Danske Bank“ nekilnojamojo turto portfelį

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ Latvijoje išpardavė visą jai patikėtą banko „Danske Bank“ turto portfelį. Iš viso buvo parduota 15 objektų už 1,5 mln. Eur.

Šiais metais Latvijoje startavusioje „Newsec“ aukciono platformoje buvo parduota dešimt NT objektų, likę penki NT objektai – per specializuotus NT puslapius. Vidutiniškai aukcionų metu objektų kaina padidėjo penktadaliu, o daugiausiai vieno objekto kaina buvo išaugusi net tris kartus.

Pasak „Newsec“ generalinio direktoriaus Latvijoje Girts Grinbergs, turtui parduoti pasirinktas elektroninio aukciono principas padėjo pritraukti daugiau potencialių pirkėjų, taip padidinant konkurenciją ir kuriant didesnę vertę NT savininkui.

„Aukcionų platformoje yra siūloma galimybė įsigyti objektus iškart, nelaukiant aukciono pradžios, už „Pirk dabar“ kainą. Ši kaina yra dešimtadaliu didesnė nei pradinė aukcione siūlomo NT objekto kaina. Įvertindami savo galimybes ir matydami gerą progą investuoti klientai dažnai nelaukia aukcionų pradžios ir iškart tokiu būdu įsigyja objektus. Toks turtas garantuotai atitenka pirkėjui. Iš „Danske bank“ portfelio už „Pirk dabar“ kainą buvo parduoti net penki NT objektai,“ – teigia „Newsec“ generalinis direktorius Latvijoje.

G. Grinbergs taip pat atkreipia dėmesį, kad aukcionas – atviras ir skaidrus būdas parduoti turtą, kuris eliminuoja pardavėjų ir pirkėjų susitarimų riziką, o visi dalyviai būna lygiaverčiai. Dėl šių priežasčių e. aukcionų platforma yra aktuali visoms organizacijoms, siekiančioms skaidriai ir už rinkos kainą parduoti įvairios paskirties nekilnojamąjį turtą.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.