Naujame Telecentro NT aukcione – 8 objektai už daugiau kaip pusę milijono eurų

Naujame Telecentro NT aukcione – 8 objektai už daugiau kaip pusę milijono eurų

Šiandien prasideda išankstinė registracija į AB Lietuvos radijo ir televizijos centro (toliau – Telecentras) kartu su tarptautine nekilnojamojo turto konsultacijų bendrove „Newsec“ organizuojamą nekilnojamojo turto (NT) elektroninį aukcioną, kuriame bus pasiūlyti 8 NT objektai. Aukcionas vyks vasario 20 d. e-aukcionų platformoje www.newsecaukcionai.lt

Pirmame šių metų Telecentro aukcione pirkėjams siūlomi objektai yra Klaipėdos, Utenos, Panevėžio ir Kauno rajonuose. Bendra parduodamų NT objektų pradinė kaina siekia 695,5 tūkst. eurų, o bendras pastatų plotas sudaro daugiau negu 6 000 kv. metrų.

„Aukciono dalyviai, ieškantys poilsiui skirtų objektų, turėtų atkreipti dėmesį į 2 objektus Giruliuose, Klaipėdos rajone. Atstumai tiek iki Klaipėdos automobiliu, tiek iki jūros pėsčiomis yra maži, todėl tai puiki galimybė vystyti patrauklius gyvenamosios paskirties objektus. Giruliai tampa vis patrauklesne vieta poilsiautojams – čia kuriasi kempingai, stovyklos ir poilsio namai, taip pat yra gerinama infrastruktūra: tiek dviračių takai, tiek susisiekimas viešuoju transportu. Bei, žinoma, traukos centru išlieka aplink esanti gamta ir lankytini objektai – Kukuliškių piliakalnis, Olando kepurė. Ir nors susidomėjimas šia vieta kasmet auga vis labiau, poilsiautojų sezono metu čia mažiau nei aplinkiniuose kurortuose“, – teigia Jurgita Šilaikytė, „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė.

Aukcione taip pat bus parduodami 3 nauji objektai, kurie turėtų sulaukti verslininkų dėmesio.

„Siūlomas objektas prie Kauno yra netoli A5 kelio, vedančio maršrutu Kaunas-Marijampolė-Suvalkai (Lenkija), o objektas Panevėžyje – šalia Ramygalos g., kuri yra viena iš pagrindinių miesto gatvių – ja keliaujama maršrutu Panevėžys-Vilnius ar Panevėžys-Kaunas. Abu siūlomi objektai ir jų vietos gali būti panaudoti smaulkaus ir vidutinio verslo vystymui regionuose“, – sako J. Šilaikytė.

Žemiausia parduodamo objekto kaina siekia 3 500 eurų, o aukščiausia – 172 tūkst. eurų. 5 objektų kaina sumažinta 10 proc.

Pasak J. Šilaikytės, Telecentro aukcionas vyks e-aukcionų platformoje. „Elektroninis aukciono būdas supaprastina pardavimo/pirkimo procesą – dalyviams nereikia derintis ir fiziškai atvykti į nurodytą vietą. Be to, visa reikalinga informacija yra pateikiama laiku, taip pat yra užtikrinamos ir vienodos aukciono dalyvių teisės ir, žinoma, pardavėjai realiu laiku gali reaguoti į pirkėjų veiksmus. Sėkmingi 2018-ais metais vykdytų aukcionų rezultatai atskleidžia, kad pardavėjai vis dažniau renkasi šį būdą“, – pasakojo J. Šilaikytė.

Daugiau informacijos apie parduodamus Telecentro objektus galima rasti svetainėje: https://newsecaukcionai.lt

Apie Telecentrą

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) – valstybės valdoma akcinė bendrovė, teikianti radijo ir televizijos programų siuntimo, duomenų perdavimo, interneto, išmaniosios televizijos, duomenų centrų ir telefonijos paslaugas visoje Lietuvoje.