Didžiausias NEWSEC biurų nuomos sandoris istorijoje – apie 12 000 kv.m.

Didžiausias NEWSEC biurų nuomos sandoris istorijoje – apie 12 000 kv.m.


„Danske Bank“ ir „M.M.M. projektai“ pasirašė sutartį dėl 12 tūkst. kv. m. verslo centro Saltoniškių g. 7 nuomos, kuriame bus įkurtas „Danske Bank“ Globalių paslaugų centras (GSL). Tai – didžiausias nuomos sandoris rinkoje šiemet. Planuojama, kad naujasis pastatas bus moderniausias visos „Danske Bank“ grupės mastu.

GSL yra didžiausias „Danske Bank“ Grupės padalinys Lietuvoje. Planuojame, kad naujajame verslo centre 2017 m. pabaigoje įsikurs virš 900 darbuotojų“, — sako Giedrius Lazickas, „Danske Bank“ nekilnojamojo turto plėtros vadovas.

Pasak verslo centrą vystančios bendrovės „M.M.M. projektai“ direktorės Natalijos Monkevičienės, naujasis 6-ių aukštų „Danske Bank“ pastatas atitiks „žalio“ pastato kriterijus ir turės prestižinį BREEAM sertifikatą. Šiuo sertifikatu ženklinami pastatai, per visą savo gyvavimo laikotarpį padarantys mažiausią poveikį aplinkai. Sudėtingi ventiliacijos bei drėkinimo sprendimai leis darbuotojams kvėpuoti gaiviu oru. Pastatas išsiskirs ypatingai žemu triukšmo lygiu.

„Per pastaruosius trejus metus išaugome nuo 30 iki beveik 1000 darbuotojų. Dėl puikių veiklos rezultatų, talentingų darbuotojų, palankios verslo aplinkos „Danske Bank“ laikosi strategijos ir toliau plėsti Globalias grupės paslaugas Lietuvoje. Taigi siekiame sukurti geriausias ir moderniausias darbo sąlygas, siekdami pritraukti ir išlaikyti savo sričių profesionalus. Tikimės, kad skirtingos darbo erdvės patenkins visų darbuotojų poreikius: darbo vietos, skirtos individualiam ir komandiniam darbui, erdvės susikaupti, atsipalaiduoti ir energijai atgauti. Darbuotojai galės bet kuriuo dienos metu vieno mygtuko paspaudimu pradėti virtualų darbą su kolegomis kitose pasaulio šalyse“, – teigia Rosita Vasilkevičiūtė, „Danske Bank“ Globalių paslaugų centro Lietuvoje vadovė.

MBabilas web grey1Dalis pastato ir aplinkinės teritorijos bus skirta darbuotojų sveikatingumui skatinti ir aktualiausioms paslaugoms užtikrinti. Svarstomos idėjos nuo sporto klubo, įvairių pasaulio virtuvių maisto vidaus bei lauko valgykloje, susisiekimo dviračiais ar elektromobiliais skatinimo, iki naujų laisvalaikio ir poilsio zonų sprendimų, darbuotojų vaikų užimtumo ir priežiūros užtikrinimo ir kt.

Taip pat bus įkurtos atviros viešosios erdvės aplink pastatą su kavine, žaliosiomis bei tėvams skirtomis erdvėmis, nemokamu belaidžiu internetu, fontanu, žiemą galinčiu virsti ledo čiuožykla. Taip pat ieškoma sprendimų bendruomenės renginiams, atviriems mokymams ir dirbtuvėms. Daug dėmesio bus skirta Skandinaviškai darbo aplinkai kurti bei biuro interjero sprendimams, skatinantiems darbo ir laisvalaikio balansą, darbą komandose.

„Šis sandoris iliustruoja jau keletą metų sostinėje vyraujančią tendenciją, kuomet tarptautinės bendrovės renkasi modernius, aukštos klasės biurus su pažangiais sprendimais ir išvystyta infrastruktūra. 2015 m. modernių biurų Vilniuje išnuomota daugiausia tarp Baltijos šalių sostinių – bendras išnuomotas plotas siekė 52.000 kv.m. Rygoje per tą patį laikotarpį išnuomota kiek mažiau nei 13.000 kv. m. biurams skirtų patalpų, Taline – 31.300“, – teigia Martynas Babilas, „Newsec“ Biurų paslaugų grupės vadovas Baltijos regione.

Pasak „Newsec“ atstovo, nors daugelyje Europos sostinių biurų segmente dėl augančios paklausos sąlygas pradeda vis labiau diktuoti nuomotojai ir laukiama kainų augimo, Lietuvoje dėl numatomo staigaus pasiūlos šuolio veikiausiai kuriam laikui susiformuos „nuomininkų rinka“: derybose stiprės nuomininkų pozicijos dėl galimo ploto nuomos scenarijų pasirinkimo, profesionaliems plėtotojams statant naujus biurų projektus nuomininkams atsiranda daugiau galimybių rinktis kokybiškus, pasauliniu mastu konkurencingus pastatus.

„Pastebime, kad korporatyvinio nekilnojamojo turto rinka Lietuvoje bręsta – vis dažniau nuomininkai bendradarbiauja su korporatyvinio nekilnojamojo turto konsultantais, tariasi su profesionalais tam, kad pasiektų palankiausias sąlygas. Didžiuojamės bendradarbiavimu su „Danske Bank“ – didžiausiu biurų nuomininku Vilniuje, kuris toliau didina užimamą plotą centriniame verslo rajone bei šiuo plėtros etapu inicijuoja naujo biurų projekto statybą“, – teigia M. Babilas.

 

Daugiau informacijos:

Olga Dainytė

Rinkodaros vadovė

Tel.  +370 614 46793

El. p. o.dainyte@newsec.lt