AUKCIONO BŪDU LIETUVOS PAŠTAS PARDAVĖ BEVEIK TREČDALĮ NENAUDOJAMO TURTO

AUKCIONO BŪDU LIETUVOS PAŠTAS PARDAVĖ BEVEIK TREČDALĮ NENAUDOJAMO TURTO

AUKCIONO BŪDU LIETUVOS PAŠTAS PARDAVĖ BEVEIK TREČDALĮ NENAUDOJAMO TURTO

Valstybės valdoma akcinė bendrovė per pusmetį pardavė beveik trečdalį rinkai pasiūlyto nekilnojamojo turto. Neparduotas turtas bus pasiūlytas įsigyti ketvirtajame nekilnojamojo turto aukcione, kuris vyks liepos 10 dieną.

Nuo praėjusių metų gruodžio iki šių metų birželio pradžios vyko trys Lietuvos pašto nekilnojamojo turto aukcionai. Aukcionų metu buvo pateikti 86 objektai, kurių bendra rinkos vertė – 4,5 mln. eurų. Ketvirtajam aukcionui taip pat bus pateikta naujų objektų.

Iš pradiniame etape 86 aukcionams pateiktų nekilnojamojo turto objektų parduoti 34, t. y. daugiau negu 30 proc. turto. Aukcionams pateikiamų objektų sudėtis ir kiekis kinta, varžytinėsnuolat papildomos naujais objektais. Matome, kad susidomėjimas objektais yra, todėl ir toliau, siekdami dirbti kuo efektyviau, aukciono būdu pardavinėsime Lietuvos pašto tiesioginei veiklai nebereikalingus ir nebenaudojamus objektus“, – sakė Lietuvos pašto Ūkio valdymo departmento vadovas Ugnius Mickevičius.

Pasak Mindaugo Kulboko, bendrovės „Newsec“, konsultuojančios Lietuvos paštą ir organizuojančios aukcionus, tyrimų ir analizės grupės vadovo Baltijos šalims, turto pardavimo procesas atitinka lūkesčius ir prognozes: „Per palyginti trumpą laiką parduotų nekilnojamojo turto objektų kiekis rodo pakankamą rinkos brandumą bei susidomėjimą Lietuvos pašto objektais.  Didžioji daugumaparduodamų objektų yra gerose vietose, šalies didmiesčių ir miestelių centruose. Optimistiškai nuteikia ir pastaruoju metu pastebimai auganti nekilnojamojo turto paklausa rinkoje. Teigiamas prognozes stiprina tas faktas, kad bendrovės parduodamo nekilnojamojo turto portfelyje yra daug patrauklių tiek komercinės, tiek ir gyvenamosios paskirties objektų.  Stebina potencialių pirkėjų aktyvumas regionuose, todėl net ir vasaros atostogų nekilnojamo turto cikle skelbiamas dar vienas aukcionas”.

Eksperto vertinimu, aukcionų rezultatai parodė, jog sprendimas parduoti tiesioginei Lietuvos pašto veiklai nereikalingą turtą pasiteisino. Pardavimo būdas – aukcionas – leidžia užtikrinant lygiateisiškumo ir vienalaikiškumo principą, už turtą gauti optimaliausią kainą.

Iki šiol už didžiausią kainą –75 tūkst. eurų buvo parduotos 106kv. m ploto buvusios pašto patalpos Vilniuje, Vydūno gatvėje.

Vienas įdomiausių objektų rinkai šiuo metu yra Palangos centrinėje dalyje, šalia bažnyčios parduodamas 2 025 kv.m. buvęs Lietuvos pašto pastatas Vytauto g. Jo pradinė kaina aukcione bus  660 tūkst. eurų.  

Rinkos dėmesio turėtų susilaukti ir 3 800 kv.m. ploto pastatas Šiaulių centre, Aušros alėjoje, kurio pradinė 1 kv. m. kaina – 180 eurų. „Kūrybingi, įžvalgūs verslininkai bei privatūs asmenys šiuose aukcionuose daugeliu atveju gali įsigyti nekilnojamojo turto už rinkos kainą. Sprendimą įsigyti nekilnojamąjį, ypač komercinės paskirties, turtą lemia ne tik kaina, bet ir jo būklė, dydis, pritaikymo tolesnei ekonominei veiklai galimybės, investicijų poreikis”, – pastebėjo ekspertas. 

Lietuvos pašto nekilnojamasis turtas parduodamas palaipsniui, reaguojant į esamą rinkos paklausą. Informacija apie ketvirtąjįaukcioną ir jame parduodamą turtą nuo birželio 19 dienos pateikiama interneto tinklalapyje www.newsec.lt.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.