15-ame „NT Valdos“ aukcione parduota objektų už 7,7 mln. Eur

15-ame „NT Valdos“ aukcione parduota objektų už 7,7 mln. Eur

Nekilnojamojo turto (NT) aukcione už daugiau nei 7,7 mln. eurų, įskaitant PVM, parduoti keturi energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ priklausantys įmonės „NT Valda“ objektai. Aukcioną organizavo tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“. Brangiausiai, už 3,8 mln. eurų (įskaitant PVM), buvo parduotas išnuomotas administracinių, sandėliavimo, garažų paskirties pastatų kompleksas Klaipėdoje, Liepų g. 64, užimantis 14,4 tūkst. kv. m plotą.

Aukciono metu buvo įsigyti du Kaune esantys objektai: administracinis pastatas, kuriame įsikūręs ESO, adresu Chemijos g. 4, užimantis 6 tūkst kv. m plotą, kurį įsigijo už daugiau nei 2,5 mln. Eur, įskaitant PVM bei pastatų kompleksas T. Masiulio g. 16, už kurio 2,6 tūkst. kv.m plotą buvo pasiūlyta 945 tūkst. Eur, įskaitant PVM.

Taip pat dėmesio sulaukė ir už 366 tūkst. Eur, įskaitant PVM, buvo nupirktas 1,7 tūkst. kv. m plotą užimantis administracinių ir gamybinių pastatų kompleksas Jurbarko apskrityje, kuriame veikia Tauragės apskrities Priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

„NT Valdų“ aukcionai labiausiai domina investuotojus, ieškančius tvarkingo NT su gera grąža ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir Lietuvos regionuose. Iki šiol surengėme 15 aukcionų ir pardavėme turto už beveik 50 mln. EUR, o XV aukciono rezultatas rikiuojasi 4 vietoje pagal rezultatą. Nors turto krepšelis vis mažėja, mes tikimės gerų rezultatų ir būsimuose šių metų NT Valdų aukcionuose, nes dar turime ką pasiūlyti investuotojams“, – teigia Jurgita Šilaikytė, „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė.

Anot jos aukcionus organizuojanti bendrovė ir toliau sieks kuo geresnių rezultatų ir būsimuose šių metų aukcionuose.