„Litectus“ aukcione sklypų masyvų kaina išaugo beveik dvigubai

„Litectus“ aukcione sklypų masyvų kaina išaugo beveik dvigubai

2017 12 20


Š. m. gruodžio 13 d. vykusiame UAB „Litectus“ nekilnojamojo turto aukcione, kurį organizavo tarptautinė nekilnojamojo turto bendrovė „Newsec“, buvo parduoti visi 7 pirkėjams pasiūlyti gyvenamosios paskirties sklypų masyvai Klaipėdos rajone ir Palangoje. Aukciono metu septynių sklypų masyvų kaina vidutiniškai išaugo 81 proc.


Pradinė sklypų kaina su PVM siekė 204 tūkst. Eur, galutinė – 369 tūkst. Eur. Aktyviausiai pirkėjai varžėsi dėl 37 sklypų masyvo Grabiuose, užimančio 1000 arų plotą – jo pardavimo kaina išaugo daugiausiai – net 167 proc. ir pasiekė 81 tūkst. Eur.


„Vyrauja nuomonė, kad už Vilniaus ir Kauno ribų investicijos į NT yra sustojusios, tačiau susidomėjimas aukcionu parodė, kad investuotojai teigiamai vertina Klaipėdos regiono perspektyvas. Sklypų masyvai įsikūrę 10-15 kilometrų nuo Klaipėdos miesto centro, o dalis jų jau turi net statybos leidimus – tai puikios vietos gyvenamojo būsto vystymui, todėl įsigijusieji masyvus turėtų būti patenkinti investicija. Aukciono sėkmę lėmė efektyvi pardavimų ir rinkodaros strategija, leidusi pasiekti tikslinę pirkėjų grupę ir motyvuoti juos įsigijimui“, – sako „Newsec“ Tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė Jurgita Šilaikytė.


Aukciono metu taip pat parduoti sklypų masyvai Dargužių kaime, Palangoje, Baukštininkuose ir Radailiuose. Mažiausia aukcione siūlomo aro pradinė kaina siekė vos 15 Eur be PVM. Anot „Litectus“ Pardavimų skyriaus vadovo Tado Armono, mažiausias sklypų masyvo kainos prieaugis sudarė 44 proc.


„Masyvai buvo sudaryti iš daug sklypų, mažiausiame antrajame Grabių masyve buvo 8 masyvai, o didžiausiame Radailių – 76. Aukciono rezultatai parodo, kad toks pirkimo modelis investuotojams yra itin patrauklus “, – sako T. Armonas.


Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec” aukcionus taip pat organizuoja tokioms įmonėms, kaip: AB „Lietuvos paštas“, AB „Telia“, AB „Televizijos ir radijo centras“ bei UAB „NT Valdos“ (įmonė priklausanti „Lietuvos energijos“ grupei).