„Lietuvos energijos“ NT aukcione parduota objektų už 7,5 mln. eurų

„Lietuvos energijos“ NT aukcione parduota objektų už 7,5 mln. eurų

Š. m. rugpjūčio 30 d.  įvykusiame dvyliktajame energetikos įmonių nekilnojamojo turto aukcione paskelbti laimėtojai dėl šešių objektų, kurių bendra pardavimo kaina – daugiau kaip 7,5 mln. eurų įskaitant PVM. Šiame aukcione, kurį organizavo tarptautinė NT konsultacijų bendrovė „Newsec”, buvo realizuoti pastatų kompleksai Kauno ir Panevėžio miestuose bei administraciniai pastatai Kupiškyje, Anykščiuose ir Vilniuje.

Didžiausias parduotas objektas – 10,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatų kompleksas Kaune, Chemijos g. 23. Už jį laimėtojas pasiūlė 1,39 mln. eurų įskaitant PVM. Didžiausią sumą – 2,6 mln. eurų įskaitant PVM – aukciono dalyvis pasiūlė už objektą Vilniuje, Laisvės pr. 80. Kitas Vilniuje esantis objektas, Gervėčių g. 4 parduotas už 1,58 mln. eurų įskaitant PVM. Panevėžyje esantis pastatų kompleksas Senamiesčio g. 100 parduotas už 0,9 mln. eurų įskaitant PVM. Anykščiuose Troškūnų-Šviesos g. 1, administracinis pastatas realizuotas už 0,5 mln. eurų įskaitant PVM, o Kupiškyje, Energetikų g. 7 objektas – už 0,58 mln. eurų įskaitant PVM.

„Nors vasaros periodas įprastai nėra aktyvus NT pirkimo metas, šio aukciono rezultatai paneigė įprastas rinkos tendencijas – nepaisant organizavimo datos, tai yra antras sėkmingiausias „NT Valdos“ aukcionas iš dvylikos jau vykusių aukcionų“, – aiškina „Newsec“ Tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė Jurgita Šilaikytė.

Pasak specialistės, norint sėkmingai parduoti objektus būtina identifikuoti ir nuolat bendrauti su potencialiais pirkėjais kartu vertinant objektų potencialą, galimas konversijas.

„Aukciono sėkmę lėmė per ilgametę aukcionų rengimo patirtį „Newsec“ sukauptas potencialių klientų ratas bei taikoma efektyvi pardavimų ir rinkodaros strategija. Šio aukciono sėkmė yra visos komandos darbo rezultatas – „NT valdos“ tinkamai paruošė objektus pardavimui koordinuodami juridinius, teisinius ir techninius aspektus, o pardavėjų komanda ne tik išlaikė įprastų pirkėjų susidomėjimą, bet ir pritraukė naujų investuotojų, padėjo pirkėjams įsivertinti objektų vystymo ir panaudojimo galimybes“, –  sako „Newsec“ Tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė.

„Lietuvos energija“ ir nekilnojamąjį turtą valdanti grupės įmonė „NT Valdos“ nuo 2016 m. vykdomuose viešuosiuose aukcionuose pardavė arba yra sudariusi preliminariąsias pirkimo–pardavimo sutartis dėl grupės veikloje nenaudojamų 65 nekilnojamojo turto objektų už 32,5 mln. eurų, įskaitant PVM.

Visas „Lietuvos energijos“ nekilnojamasis turtas parduodamas vadovaujantis Finansų ministerijos parengtomis Rekomendacinėmis valstybės valdomų įmonių nekilnojamojo turto valdymo gairėmis, taikant viešo pardavimo procedūras, kurios sudaro sąlygas nekilnojamojo turto objektus parduoti didžiausią kainą pasiūliusiems rinkos dalyviams.