„Lietuvos energija“ rinkai pasiūlys dalį grupės nekilnojamojo turto

„Lietuvos energija“ rinkai pasiūlys dalį grupės nekilnojamojo turto

Didinant veiklos efektyvumą ir koncentruojantis į pagrindinę veiklą – energetikos projektų įgyvendinimą, valstybės valdoma įmonių grupė „Lietuvos energija“ imasi grupei priklausančio ir strateginės reikšmės energetikos sektoriui neturinčio nekilnojamojo turto pardavimo.


 


Pirmasis nekilnojamojo turto, kurį administruoja grupės įmonė NT Valdos, pardavimo aukcionas organizuojamas š. m. vasario 26 d. Dalyviams bus pasiūlyti biurams, sandėliavimui, gamybai tinkami objektai, įskaitant ir kelis gyvenamosios ar poilsio paskirties objektus. Aukcione bus galima įsigyti vystymui parengtų biurų projektų Vilniuje, biurų centrų Kaune, buvusių klientų aptarnavimo centrų įvairiuose Lietuvos miestuose bei poilsio paskirties objektų. Iš viso planuojama parduoti apie 30 nekilnojamojo turto objektų.



„Nekilnojamojo turto rinkai siūlome energetikos bendrovių valdytus objektus. Energetikams atlaisvinus dalį objektų ir sutilpus į mažesnes patalpas, nekilnojamąjį turtą sutvarkėme, optimizavome, laisvą plotą pasiūlėme nuomai rinkoje, sukūrėme  papildomą jo vertę. Dabar šis turtas generuoja pajamas ir tam tikrus objektus patrauklu parduoti geromis sąlygomis. Parduodami objektai neturi strateginės reikšmės energetikos sektoriui. Dalyje parduodamo turto „Lietuvos energijos“ grupės įmonės planuoja likti kaip nuomininkai, pasiliekant optimalaus dydžio patalpas“, – teigia „Lietuvos energijos“ Finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas.



Aukcione parduodamo turto, vertinamo 13–15 mln. eurų neįskaitant PVM, vertę nustatė nepriklausomi turto vertintojai. Objektų pardavimo procesą organizuoja grupės įmonė NT Valdos, bendradarbiaudama su nekilnojamojo turto konsultavimo ir tarpininkavimo bendrove „Resolution advisers LT”, UAB rinkoje žinoma prekės ženklu „Newsec“. NT Valdos ir toliau ketina rengti turto pardavimo aukcionus, kuriuose bus pristatomi atnaujinti nekilnojamojo turto pardavimo sąrašai. Daugiau informacijos apie aukcione parduodamus objektus galima rasti https://newsec.lt/nekilnojamojo_turto_aukcionai_newsec/ntv_aukcionas/



Pagrindinė „Lietuvos energijos“ grupės įmonės NT Valdos veikla – nekilnojamojo turto objektų nuoma, aktyvus turto administravimas ir plėtra, ilgalaikė ir trumpalaikė transporto priemonių nuoma, techninė priežiūra, specialiojo transporto ir įrenginių nuoma, apgyvendinimo paslaugos.


 


 


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.