Ketvirtas „Luminor“ NT aukcionas: išparduota jau 70 proc. siūlytų objektų

Ketvirtas „Luminor“ NT aukcionas: išparduota jau 70 proc. siūlytų objektų

Nekilnojamojo turto (NT) aukcione už daugiau nei 1,1 mln. eurų (neįskaitant PVM) parduoti aštuoni „Luminor bank AS“ bankui ir įmonių grupei priklausantys NT objektai. Tarp jų – keli gyvenamosios paskirties projektų vystymui skirti sklypai ir brangiausias aukciono objektas – gamybinės paskirties kompleksas Šiauliuose. Aukcioną organizavo tarptautinė NT konsultacijų bendrovė „Newsec“.

„Vos per pusę metų pardavėme net 70 proc. mums patikėto „Luminor bank AS“ banko ir įmonių grupės valdomo NT portfelio – iš viso 51-ą objektą už daugiau kaip 7,2 mln. eurų (neįskaitant PVM).Parduoti objektai buvo išsibarstę po visą Lietuvą, tačiau e. aukciono platformos pagalba mums pavyko pritraukti aktyvius pirkėjus iš visos šalies ir kai kuriuos objektus parduoti daugiau nei 50 proc. didesnėmis kainomis. Nors jau išparduota didžioji dalis NT objektų, portfelyje liko dar dvidešimt įvairios paskirties objektų, kurie gali sudominti potencialius pirkėjus lapkričio mėnesį organizuojamame aukcione“, – teigia Jurgita Šilaikytė, „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė.

Aukcione parduotas vertingiausias jo objektas

Šįkart aukcione pirkėjų dėmesio sulaukė ir naują savininką rado pats vertingiausias jo objektas – Šiauliuose, Lingailių g., esantis ir 2007 metais rekonstruotas 4650 kv. m ploto gamybinės paskirties kompleksas. Už šį gamybinei veiklai pritaikytą su administracinėmis ir sandėliavimo patalpomis objektą buvo pasiūlyta 720 tūkst. eurų (neįskaitant PVM). Objektas yra išnuomotas ir generuoja nuolatines pajamas.

Aukcione buvo parduotas ir 107 kv. m ploto trijų kambarių butas šalies sostinės Žirmūnų mikrorajone, M. Katkaus g. Pirmąkart aukcione pasiūlytas objektas įsigytas už 142 tūkst. eurų (neįskaitant PVM) – 18 proc. brangiau nei pradinė kaina. Butas Marijampolėje, Kosmonautų g. buvo parduotas dar prieš aukcioną pasinaudojant „Pirk dabar“ galimybe (10 proc. didesne nei siūlyta pradinė kaina) Už 2009 m. statytame name esantį 60,8 kv. m butą buvo sumokėta už 27,6 tūkst. eurų (neįskaitant PVM).

Pirkėjus domino ir žemės sklypai

Pasinaudojus „Pirk dabar“ galimybe įsigytas pajūryje, šalia Karklės, Dargužių kaime esantis 26 sklypų masyvas, kurio bendras plotas siekia 6 ha. Už šį mažaaukščių gyvenamųjų namų statybai tinkamos paskirties objektą sumokėta 46,2 tūkst. eurų (neįskaitant PVM).

Pirkėjus rado ir dar du Vakarų Lietuvoje esantys objektai. Mažaaukščių gyvenamųjų namų statybai skirtas Vakaro g., Palangoje esantis 1,06 ha ploto žemės sklypas aukcione buvo nupirktas už 73 tūkst. eurų – jo kaina aukciono metu pakilo net 62 proc. Už kitą sklypą šalia Šventosios, Garnių g., sumokėta 26,5 tūkst. eurų (neįskaitant PVM). Tai kitos paskirties, 9,93 ha bendro ploto žemės sklypas.

Aukcione buvo parduotas ir 1,49 ha dydžio 14 sklypų masyvas Mažuosiuose Gulbinuose, Vilniuje, už kurį buvo sumokėta 84 tūkst. eurų (neįskaitant PVM). Pagal patvirtintą detalųjį planą šioje teritorijoje numatyta mažaaukščių statinių statyba.

Karklėnų kaime netoli Naujosios Vilnios mikrorajono esantis 3,7 ha ploto žemės ūkio paskirties sklypas parduotas už 29 tūkst. eurų.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.