Į KOKIUS BIURUS ŠIANDIEN KELIASI LIETUVOS ĮMONĖS?

Į KOKIUS BIURUS ŠIANDIEN KELIASI LIETUVOS ĮMONĖS?

Į KOKIUS BIURUS ŠIANDIEN KELIASI LIETUVOS ĮMONĖS?

„Kol kas biurų rinka Lietuvoje nėra priaugusi iki kompleksiškai kokybiškų plotų. Dauguma biurų atitinka stiprias B, B+ kategorijas, bet tai dar nėra tos erdvės, kurios atitiktų visus tarptautinius reikalavimus“, – teigia NT tarpininkavimo grupės „Newsec“ vadovas Lietuvoje Giedrius Ragaišis.

Tačiau pašnekovas pastebi, jog biurų pastatų, kurie šiuo metu planuojami (ar statomi), vystytojai jau siekia atsižvelgti į tarptautinę praktiką, aplinkosaugos reikalavimus, nuomininkų poreikius bei, žinoma, pastatų kokybę.

“Žengiant pagal tokius tarptautinius standartus kaip „BREEAM“, „LEED“, pastatuose diegiami atsinaujinantys energijos tiekimo šaltiniai, įrengiami alternatyvūs įėjimai į biuro pastatą (tarkime, formuojami atskiri įvažiavimai dviračiams), elektromobilių krovimo vietos, formuojamos laisvalaikio zonos ir t.t.“, – teigia „Newsec“ atstovas.

Pašnekovas pateikia pavyzdžių, jog kai kurių projektų vystytojai jau šiandien šalimais pastato numato parkus (vadinamąsias žaliąsias zonas), kuriuose darbuotojai pertraukų metu galės pailsėti ar papietauti. Taip pat kruopščiai yra planuojamos ir socialinės erdvės, kuriose vyktų renginiai ar įmonės susitikimai.

„Visi supranta, jog tikrai daug laiko praleidžiant darbo erdvėje yra būtina užtikrinti gerą socialinę atmosferą. Biuras nebėra vien tik plytos, kaip buvo iki šiol. Dabar tai – gyvenimo būdas, kuriame gali rasti bendraminčių“, – inovacijas pristato „Newsec“ atstovas.

Laura Kešyte, 15min.lt

Visą straipsnį skaitykite čia.