PREKYBOS VIETĄ RENKASI PAGAL KAIMYNUS

PREKYBOS VIETĄ RENKASI PAGAL KAIMYNUS

PREKYBOS VIETĄ RENKASI PAGAL KAIMYNUS

Nauji nuomininkai Vilniaus prekybos gatvėse vis labiau koncentruojasi ir kuriasi prie panašiu verslu užsiimančių kaimynų ir taip dar labiau sustiprina atskiroms gatvėms būdingą specializaciją.

Brangiausiai prekybos patalpų nuoma atsieina Didžiojoje gatvėje, čia įsikūrusios prabangos prekių parduotuvės.

„Nuomininkų kokybė prekybinėse gatvėse didėja, o ir pačios gatvės išryškina savo veidą, vienas šalia kito jose kuriasi panašūs nuomininkai. Anksčiau dėl ribotos pasiūlos šiose gatvėse visi imdavo bet kokį plotą ten, kur yra laisva vieta, o šiandien nuomininkai renkasi konkrečią gatvę“, – tendenciją įvardija Žilvinas Bliznikas, „Newsec“ mažmeninės prekybos patalpų sprendimų konsultantas.

Pavyzdžiui, barai ir maitinimo verslas būtinai nori būti tik Vilniaus gatvėje ar šalia jos, įvairių prekių prekybai tinka Gedimino prospektas, jį dažniau renkasi ir įvairūs didesni prekybos tinklai. Prabangos prekėms prekybos plotų ieškoma tik Didžiojoje gatvėje ar šalia jos.

Vokiečių gatvės bruožų kol kas neišryškėjo. Pasak p. Blizniko, joje kol kas kuriasi ir maitinimo ar paslaugų, ir brangesnių prekių prekybos verslas.

„Laisvo ploto senamiesčio gatvėse ir dabar mažai. Ir patys nuomininkai dabar atidžiau žiūri, kam nuomoti, renkasi ne tik pagal siūlomą kainą, bet ir patikimumą. Sustiprėjo noras rasti stiprių nuomininkų“, – pasakoja p. Bliznikas.

Stipresni nuomininkai, pasak jo, nebūtinai yra dideli tinklai, tai gali būti bent kelias prekybos ar maitinimo vietas jau turinčios įmonės.

Visą straipsnį skaitykite vz.lt