PER I PUSMETĮ VILNIUJE IŠNUOMOTA 23 TŪKST. KV. M PLOTO BIURŲ

PER I PUSMETĮ VILNIUJE IŠNUOMOTA 23 TŪKST. KV. M PLOTO BIURŲ

PER I PUSMETĮ VILNIUJE IŠNUOMOTA 23 TŪKST. KV. M PLOTO BIURŲ

Pirmąjį pusmetį Vilniuje įmonės išsinuomojo apie 23.000 kv. m. biurų ploto. Dauguma sandorių buvo sudaryti dėl nuomojamų patalpų išplėtimo arba dėl nuomos naujuose verslo centruose. Laisvų A klasės biurų liko vos apie 3.000 kv. m., todėl plėtrą planuojančios bendrovės priverstos derėtis dėl nuomos dar nepastatytuose verslo centruose, rašo „Verslo žinios“.

„Padėtis tikrai įtempta. Mes tai dar pernai prognozavome. Bendrovės, kurios planuoja plėtrą, neturi kito pasirinkimo, kaip pradėti derybas su dar tik statomų verslo centrų valdytojais. Juo labiau kad derybų procesas paprastai užtrunka bent pusmetį“, – sako Martynas Babilas, įmonių grupės „Newsec Baltics“ vyresnysis patarėjas.

Vilniaus B klasės biurų segmente, „Newsec Baltic“ duomenimis, neišnuomotas plotas sudaro 8,27%, arba 22.500 kv. m. Neišnuomoto B klasės biurų ploto šiek tiek padaugėjo nuo metų pradžios, nes NT plėtros bendrovė „YIT Kausta“ baigė verslo centrą „Grand Office“.

„Verslo žinios“


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.