Penktame „NT Valdos“ aukcione rinkai bus pasiūlyta nekilnojamo turto už beveik 18 mln. EUR

Penktame „NT Valdos“ aukcione rinkai bus pasiūlyta nekilnojamo turto už beveik 18 mln. EUR

2017 02 08


Šį trečiadienį (vasario 08 d.) prasideda registracija į penktąjį „Lietuvos energijos“ grupės įmonės „NT Valdos“ nekilnojamo turto (NT) aukcioną. Pirmą kartą šiemet organizuojamame aukcione bus siūloma įsigyti 29 NT objektus, kurių bendra vertė siekia 17,8 mln. Eur.


„Lietuvos energijos“ nenaudojamas nekilnojamasis turtas parduodamas bendrovei nusprendus gryninti ir efektyvinti grupės veiklą. „Parduodami objektai neturi strateginės reikšmės energetikos sektoriui, todėl nuspręsta juos realizuoti rinkoje geromis sąlygomis. Tokiu būdu atsisakome nenaudojamo turto, mažiname sąnaudas ir efektyviname veiklą. Už nenaudojamą turtą gautos lėšos bus nukreipiamos energetikos projektų finansavimui“, – teigia „Lietuvos energijos“ Finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas.


Pasak aukcioną organizuojančios tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovės Jurgitos Šilaikytės, iš siūlomų įsigyti 29 objektų trečdalis – nauji. „Pirmajame šių metų aukcione bus siūloma įsigyti daugiau NT objektų didžiuosiuose miestuose, pavyzdžiui, Klaipėdoje, Panevėžyje, Alytuje. Naujų objektų taip pat bus siūloma ir kurortuose – Palangoje, Druskininkuose, Neringoje“, – teigia J. Šilaikytė.


Vienas stambiausių naujų objektų aukcione – didelė, 5 241,2 kv. m bendro ploto gamybinė-administracinė bazė Klaipėdoje, Birutės g. 8. Šis NT objektas įsikūręs centrinėje miesto dalyje, netoli senamiesčio ir Klaipėdos uosto.


Planuojama, kad ne mažiau dėmesio aukcione turėtų susilaukti ir objektai kurortuose – Molėtų rajone, Bebrusų kaime esantys 340 kv. m bendro ploto poilsio nameliai ant ežero kranto; Druskininkuose, Gardino g. 90 įsikūrę 1 872 kv. m bendro ploto administraciniai pastatai su viešbučiu ir Palangoje, Plytų g. 21 esantis 338 kv. m ploto gyvenamosios paskirties pastatas, kuriame įrengti butai ir svečių namai.


J. Šilaikytės teigimu, iš aukcione siūlomų įsigyti NT objektų 75 proc. yra išnuomoti, o tai reiškia, kad statiniai yra prižiūrimi ir generuoja nuolatines pajamas. Pastebima, kad dauguma NT aukciono objektų yra centrinėse miesto vietose ir yra tinkami įmonių veiklai.


Pasak „Newsec“ atstovės, besidomintiems parduodamais NT objektais yra galimybė juos įsigyti prieš aukcioną per išankstinį pirkimą, kurio metu NT objektai parduodami už 10 proc. didesnę kainą, nei pradinė.

 


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.