NEWSEC: NT SANDORIŲ RINKA LIETUVOJE ŠIEMET PASIEKS 2007 M. LYGĮ

NEWSEC: NT SANDORIŲ RINKA LIETUVOJE ŠIEMET PASIEKS 2007 M. LYGĮ

Newsec: NT sandorių rinka Lietuvoje šiemet pasieks 2007 m. lygį

Investicinio nekilnojamojo turto sandorių suma šiemet turėtų siekti 230–250 mln. Eur, beveik tiek pat, kiek 2007 m.

Tokias prognozes pateikia Gintaras Toločka, NT agentūros „Newsec“ analitikas.

Tiesa, jis pastebi, kad iki rekordinių 2008 m. apimčių, kai sudaryta sandorių už 350 mln. Eur, Lietuvos NT rinkai dar toli.

Ketvirtadienį paskelbtoje „Newsec“ rinkos apžvalgoje pastebima, kad ne tik auga sandorių suma, bet ir plečiasi investuotojų geografija.

Nors daugiausia į Lietuvos NT investuoja vis dar Baltijos, Šiaurės ar NVS šalių asmenys bei įmonės, šiemet didžiausių sandorių sąraše atsidūrė ir Šveicarijos bei Nyderlandų pirkėjai.

sandoriu suma

Šveicarijos „Partners Group“ metų pradžioje iš Švedijos „Northern Horizon Capital“ įsigijo verslo centrą „Vertas“ Vilniuje, prekybos centrus „Molas“ Kaune ir BIG Klaipėdoje, vėliau „Molą“ ji pardavė Nyderlandų „Westerwijk Investments“.

Vakarų Europos investuotojų atėjimą „Newsec“ sieja su Lietuvos įstojimu į euro zoną.

Matas Noreika “Verslo žinios”


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.