BUTŲ SANDORIŲ AUGIMAS ŠIEMET TURĖTŲ SUDARYTI 15 PROC.

BUTŲ SANDORIŲ AUGIMAS ŠIEMET TURĖTŲ SUDARYTI 15 PROC.

BUTŲ SANDORIŲ AUGIMAS ŠIEMET TURĖTŲ SUDARYTI 15 PROC.

Šių metų I pusmetį būsto pardavimo sandorių skaičius augo ne tik dėl gerėjančių gyventojų lūkesčių bei ekonominės situacijos, bet ir aktyvių bankų veiksmų. Anot bendrovės „Resolution Advisers LT”, rinkoje dirbančios su prekių ženklu „Newsec“, analitiko Gintaro Toločkos, šiemet butų sandorių augimas turėtų pasiekti 15 proc. ribą.

„Butų ir individualių namų pardavimai pirmą pusmetį augo dėl gerėjančių gyventojų lūkesčių, kuriuos lėmė ne tik makroekonominė situacija, pasiekti Mastrichto kriterijai, bet ir Vyriausybės deklaruojamos pastangos tokią situaciją išlaikyti net ir po euro įsivedimo. Aktyviai dirbo ir bankai, imdamiesi veiksmų bei siūlydami palankias sąlygas gauti kreditą būstui”, – BNS Plius aiškino G. Toločka.

Visą straipsnį skaitykite čia

BNS plius

[:en]

THE GROWTH OF TRANSACTION IN RESIDENTIAL REAL ESTATE MARKET WIILL REACH 15 %

3 July 2014

In the first Quarter of this year transaction in residential real estate market grew not only because of the improving customers’ expectations, the economic situation, but also because of the active banks’ actions.

According to the company‘s Resolution Advisers LT analyst Gintaras Toločka, in 2014 the growth of transaction in residential real estate market is expected to reach 15% limit.

BNS