BIURŲ STATYTOJAI RUNGIASI DĖL NAUJŲ PATALPŲ IEŠKANČIOS „TEO“

BIURŲ STATYTOJAI RUNGIASI DĖL NAUJŲ PATALPŲ IEŠKANČIOS „TEO“

Biurų statytojai rungiasi dėl naujų patalpų ieškančios „Teo“

Apie „Omnitel“ įsigijimą pranešusi „Teo“ jau ieško naujo biuro – įmonei reikia apie 11.000 kv. m ploto biuro. Šiuo metu tokio dydžio patalpų Vilniuje išsinuomoti neįmanoma, o pastatyti naują „Teo“ tinkantį pastatą NT plėtotojai turi laiko iki 2017 m. vidurio. Spėjama, kad šį nuomininką prisivilios vienas iš jau pradėtų statyti projektų.

Anot Kęstučio Šliužo, „Teo LT“ generalinio direktoriaus, kuriant naują verslą su „Omnitel“, komandai reikės didesnių patalpų nei abi bendrovės turi dabar. Dar pavasarį NT plėtotojams bendrovė išsiuntinėjo užklausimus ir deklaravo ieškanti 15.500 kv. m ploto patalpų, kur galėtų įrengti 1.300 darbo vietų ir kur būtų 500 vietų automobiliams.

Dabar „Teo“ pakoregavo reikalavimus dėl ploto, darbo vietų skaičiaus ir vietų automobiliams – iki 2017 m. rugpjūčio bendrovei reikės apie 11.000 kv. m ploto patalpų. Prioritetą įmonė teiks žemesniam pastatui, tačiau apskritai vertins, kaip biuras atitinka reikalavimų visumą.

„Teo“ teigia, kad šiuo metu vertina NT plėtotojų pasiūlymus ir iki metų pabaigos apsispręs, kur įsikurs.

Bendrovė šiuo metu nuomojasi 8.000 kv. m ploto patalpas „East Capital“ valdomame verslo centre „3 burės“. Nuomos sutartis baigsis 2017 m. Anot „Teo“, sutarties pratęsimas yra viena iš svarstomų galimybių.

VŽ rašė, kad „East Capital“ planuoja šį verslo centrą iki 2017 m. papildyti dar vienu pastatu – 13.000 kv. m ploto.

Tačiau Mindaugas Kulbokas, bendrovės „Newsec“ tyrimų ir analitikos grupės vadovas Baltijos šalims, abejoja, kad dėl „Teo“ gali varžytis dar nepradėti projektai.

„Praktiškai visi NT plėtotojai, kurie deklaruoja pastatysiantys didelį biurų pastatą per 12–15 mėnesių realiai vėluoja apie pusmetį. Projekto įgyvendinimas užtrunka apie 20-24 mėn. Taigi, kad tenkintų „Teo“ reikalavimą užbaigti pastatą iki 2017 m. vidurio, NT projektas jau turi būti startavęs“, – sako p. Kulbokas.

Šiuo metu darbai intensyviai vyksta keturiuose biurų projektuose. „Eika“ stato verslo centrą Žalgirio g. „BC 135“, tačiau jis yra per mažas – 8.000 kv. m. ploto. Tokio pačio dydžio yra ir SBA projektas „Hall 2“.

Bendrovė „Technopolis“ šalia „Siemens“ arenos stato du biurų pastatus, kurių bendras nuomojamas plotas sieks 21.600 kv. m, tačiau čia liko mažiau nei 10.000 kv. m laisvų patalpų. „Hanner“ Žalgirio gatvėje stato 20.000 kv. m ploto biurų pastą.

„Manau, kad „Teo“ šiuo metu yra pakankamai sunkioje derybinėje situacijoje. Jei įmonė planuotų persikraustyti po 2-3 metų, pasirinkimas būtų gerokai didesnis. Vertinant dabartinę situaciją – 80% tikimybė, kad sutartį pasirašys su NT plėtotoju, kuris jau pradėjęs projekto statybas “, – teigia p. Kulbokas.

Bendrovė „Omnitel“ yra įsikūrusi beveik 5.000 kv. m ploto jai priklausančiame pastate Vytenio g.

Verslo žinios