„NT Valdų” aukcione investuotojų pasirinkimą lėmė prasidėjęs vasaros sezonas

„NT Valdų” aukcione investuotojų pasirinkimą lėmė prasidėjęs vasaros sezonas

Vienuoliktajame nekilnojamojo turto aukcione paskelbti laimėtojai dėl dviejų poilsio paskirties objektų, kurių bendra pardavimo kaina siekia 859 tūkst. eurų, įskaitant PVM. Aukciono, kurį organizavo tarptautinė NT konsultacijų bendrovė „Newsec”, laimėtojai pasirinko Pervalkoje veikiančius poilsio namus ir sodybą – Minčios vandens malūną Utenos rajone.

„Energetikos veikloje tiesiogiai nenaudojamas „NT Valdų“ turtas ir toliau sėkmingai realizuojamas rinkoje dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, turtas yra išties gerai prižiūrėtas, neapleistas, sutvarkytas. Antra priežastis – vykdomi turto pardavimo aukcionai yra skaidrūs, sudarantys vienodas sąlygas visiems pirkėjams ir užtikrinantys konkurencingą kainą. Įdomu, jog šis aukcionas buvo pažymėtas vasaros sezono ženklu, nes abu parduoti objektai – poilsio paskirties, skatinantys turizmą. Tikimės, kad naujieji objektų šeimininkai ir toliau puoselės šiuos žmonių traukos centrus”, – sako „Lietuvos energijos“ finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas.

Šiame aukcione iš viso buvo siūloma įsigyti 30 „NT Valdų“ objektų. „Aukciono metu pirkėjai domėjosi visais siūlomais objektais tarp kurių buvo administracinės paskirties pastatai Kaune ir Vilniuje bei investicijoms tinkami objektai kituose Lietuvos miestuose. Vis dėlto šilta vasara prisidėjo prie to, kad didžiausio susidomėjimo sulaukė poilsio paskirties objektai – svečių namai Pervalkoje, viešbutis Nidoje ir kaimo turizmo sodyba Minčios kaime, Utenos rajone“, – sakė „Newsec“ Tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė Jurgita Šilaikytė.

Efektyvindama veiklą, „Lietuvos energija“ ir nekilnojamąjį turtą valdanti grupės įmonė „NT Valdos“ nuo 2016 m. pradžios vykdomuose viešuosiuose aukcionuose pardavė arba yra sudariusi preliminariąsias pirkimo–pardavimo sutartis dėl grupės veikloje nenaudojamų 59 nekilnojamojo turto objektų už 25 mln. eurų, įskaitant PVM, o pelnas iš įvykusių pardavimo sandorių, planuojama, sieks daugiau kaip 3,5 mln. eurų.

Visas „Lietuvos energijos“ nekilnojamasis turtas parduodamas vadovaujantis Finansų ministerijos parengtomis Rekomendacinėmis valstybės valdomų įmonių nekilnojamojo turto valdymo gairėmis, taikant viešo pardavimo procedūras, kurios sudaro sąlygas nekilnojamojo turto objektus parduoti didžiausią kainą pasiūliusiems rinkos dalyviams.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.