Baigėsi antras „Telia Lietuva“ nekilnojamojo turto aukcionas

Baigėsi antras „Telia Lietuva“ nekilnojamojo turto aukcionas

2017 09 19


Rugsėjo 19 d. vykusiame antrame „Telia Lietuva“ nekilnojamojo turto aukcione, kurį organizavo tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“, buvo parduoti aštuoni nekilnojamojo turto (NT) objektai už 6,14 mln. eurų (be PVM) sumą.


Iš vertingiausių į antrą aukcioną įtrauktų nekilnojamojo turto objektų buvo parduoti 5 tūkst. kv.m bendro ploto administraciniai pastatai T. Ševčenkos g. 25 / Muitinės g. 35 už 4,34 mln. eurų (be PVM).


Aukciono metu taip pat buvo parduota dalis administracinės paskirties pastato Klaipėdoje (Danės g.) už 600 tūkst. eurų (be PVM), administracinės patalpos Klaipėdoje (H. Manto g.) – už 261 tūkst. eurų (be PVM), administracinės patalpos Klaipėdoje (Liepojos g.) – už 39,6 tūkst. eurų (be PVM) ir Kaune (Laisvės al.) – už 900 tūkst. eurų (be PVM).


Iš viso antrojo aukciono metu pirkėjams buvo pasiūlyti 42 nekilnojamojo turto objektai visoje Lietuvoje. Bendras parduodamų patalpų plotas sudarė 22,5 tūkst. kvadratinių metrų, o pradinė parduodamo turto portfelio kaina – daugiau kaip 11 mln. eurų (be PVM).


Pirmajame „Telia Lietuva“ nekilnojamojo turto aukcione, kuris vyko š. m. rugpjūčio 9 d. buvo parduota 20 proc. iš visų pirkėjams pasiūlytų nekilnojamojo turto (NT) objektų. Septyni NT objektai buvo nupirkti per išankstinį pirkimą, o bendra parduotų objektų vertė siekė 124 tūkstančius eurų (be PVM). Pirmojo aukciono metu buvo parduoti NT objektai Biržų, Skuodo, Tauragės, Utenos, Zarasų, Švenčionių, Molėtų ir Šilutės savivaldybėse.


Iš viso per du įvykusius aukcionus buvo parduota 18 NT objektų, o bendra parduotų objektų vertė viršija 6,26 mln. eurų.


Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec” aukcionus taip pat organizuoja tokioms įmonėms, kaip: AB Lietuvos paštas, AB Televizijos ir radijo centras, UAB NT Valdos (įmonė priklausanti „Lietuvos energijos“ grupei).